Ο ΚΟΤ ανοίγει σχέδια χορηγιών για τον τουρισμό [για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις]

Ότι ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πνεύμονα της κυπριακής οικονομίας δεν είναι κάτι άγνωστο.

 


Article featured image
Article featured image

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ούτως ώστε να επωφεληθούν τόσο οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τομέα, αλλά και ευρύτερα η οικονομία του τόπου.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό, χρειάζεται σαφώς εμπλουτισμός και εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επισκεπτών.

Πολύ σύντομα λοιπόν θα προκηρυχθεί το Σχέδιο Χορηγιών του ΚΟΤ για επενδύσεις εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής και αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις, αλλά και νέες οι οποίες θέλουν να ασχοληθούν με τον τουρισμό.

Βάσει του πιο πάνω Σχέδιου, που αναμένεται να ανοίξει και να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τέλος Μαρτίου/αρχές Απρίλιου 2017, θα παραχωρούνται σημαντικές χορηγίες, που θα κυμαίνονται από 100,000, μέχρι 1.8 εκ. ευρώ ανά ξενοδοχειακή/παρεμφερή τουριστική επιχείρηση.

Το Σχέδιο αφορά νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, για μερική χρηματοδότηση του κόστους επένδυσης στους πιο κάτω τομείς:

- Νέα Συνεδριακά Κέντρα, εντός και εκτός ξενοδοχειακών μονάδων, κατάλληλα για προσέλκυση συνεδρίων από εξωτερικό, ανοικτά κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου.

- Νέα αθλητικά και προπονητικά κέντρα ποδοσφαίρου, κολύμβησης και ποδηλασίας εντός και εκτός ξενοδοχειακών μονάδων, που θα λειτουργούν ολόχρονα, η βιωσιμότητα των οποίων αποδεδειγμένα θα στηρίζεται σε τουρίστες/πελάτες από το εξωτερικό

- Εκσυγχρονισμός/ολική ανακαίνιση υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών καθώς και παρεμφερών τουριστικών μονάδων (που λειτουργούν ήδη αθλητικά/προπονητικά κέντρα ως πιο πάνω), για αναβάθμιση του τουριστικού τους προϊόντος.

 

*Αν σε ενδιαφέρει να διεκδικήσεις κι εσύ χορηγία από το σχέδιο του ΚΟΤ, αλλά δεν γνωρίζεις τον τρόπο, η εταιρεία  GrantXpert με την πολύχρονη εμπειρία στην ετοιμασία των σχετικών αιτήσεων μπορεί να το αναλάβει για εσένα. Επικοινωνήστε μαζί με τον κ. Αντώνη Χατζηχριστοδούλου της GrantXpert στο 22669266 για περισσότερες πληροφορίες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ