Οι πρόσφυγες στη Λέσβο κάνουν απεργία πείνας

Συνεχίζεται για 3η ημέρα η απεργία πείνας που ξεκίνησαν οι πρόσφυγες στη Λέσβο.

 


Article featured image
Article featured image

Η απεργία πείνας ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, από 12 Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot spot) της Μόριας, στη Λέσβο για πάνω από δέκα μήνες.

Ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις αιτήσεις ασύλου που έχουν καταθέσει και οι οποίες σε πρώτο βαθμό έχουν απορριφθεί για τους περισσότερους από αυτούς.

Οι 12 είναι Σύροι, κουρδικής καταγωγής οι περισσότεροι και επιθυμούν να μετακινηθούν στην Ευρώπη όπου διαμένουν συγγενείς τους, στο πλαίσιο του προγράμματος επανένωσης.

Όμως, οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου δεν εκδίδουν αποφάσεις, καθώς αναμένουν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εάν η όλη διαδικασία που ακολουθείται είναι νόμιμη, αλλά και το κατά πόσο η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, ώστε να επιστραφούν εκεί πρόσφυγες σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Τόσα εκατομμύρια κέρδισε το Τμήμα Τελωνείων από τον δασμό 3 ευρώ σε Temu και Shein

Article featured image

Γιατί ο CEO της Adidas «ζήτησε συγγνώμη» για τα ροζ παπούτσια του Μουντιάλ

Article featured image

Μπορεί τελικά το τραγούδι του καλοκαιριού να είναι φτιαγμένο από AI;