Φτιάξε το δικό σου ρομπότ και κέρδισε πλούσια δώρα και υποτροφίες

Ο πρώτος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής, που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society).

 


Article featured image
Article featured image

Tο 1ο CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2017, στη Λευκωσία, με τη Cyta ως στρατηγικό Συνεργάτη, την Engino ως χρυσό χορηγό και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες με ενδιαφέρον στη ρομποτική τεχνολογία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ετοιμάσουν ομάδα από 2 μέχρι 4 άτομα, η οποία θα δημιουργήσει ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις. Οι προκλήσεις όπως μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO), έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (Maze) και έξοδος από την πόλη (CITY PASSING) γίνονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Οι νικητές εκτός από πλούσια δώρα και υποτροφίες θα κερδίσουν και δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία.

Όσοι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ομάδα συμμετοχής μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.robotex.org.cy και να εγγραφούν μέχρι τις 25 Μαΐου 2017.

Η διοργάνωση έχει στόχο την προώθηση και αναβάθμιση της ρομποτικής στη χώρα μας, ενώ αποτελεί  ένα σημαντικό έργο που εμπίπτει σε διάφορους τομείς όπως τεχνολογία, παιδεία, εκπαίδευση και νεολαία. Αναμένεται ότι η πρωτοποριακή διοργάνωση θα έχει τεράστια απήχηση όχι μόνο στους νεαρούς διαγωνιζόμενους, αλλά και στους φίλους και οικογένειες που θα επισκεφτούν για να υποστηρίξουν τους δικούς τους που θα συμμετέχουν.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ