Ο Κυριάκος έφερε το «κέικ καμινάδας» στην Κύπρο

Ενδεχομένως να μην είχες ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσεις «κέικ καμινάδας», το γνωστό παγκοσμίως ως Chimney Cake.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό της Ουγγαρίας, το οποίο μπορείς να γευτείς κυρίως αν επισκεφτείς τη χώρα.

Ο Κυριάκος Νικολάου από τη Λευκωσία, όμως, αποφάσισε να φέρει το ουγγρικό γλυκό στην Κύπρο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους Κύπριους να το απολαύσουν, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι εκεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κυριάκος πήγε στην Ουγγαρία για σπουδές και του δημιουργήθηκε η περιέργεια να το δοκιμάσει. Μόλις το έκανε, είπε πως αυτή την ξεχωριστή γεύση πρέπει να την δοκιμάσουν κι άλλοι Κύπριοι.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο νησί, έφτιαξε μια μικρή επιχείρηση μαζί με την γυναίκα του Juhász Mercedes, την οποία ονόμασε «The Golden Chimney Cake Nicosia». Οι δύο τους φτιάχνουν «κέικ καμινάδας» σε διάφορες εκδοχές.

Επισκέπτονται κατά καιρούς πολλά φεστιβάλ στο νησί, όπου φτιάχνουν μπροστά στα μάτια των πελατών το συγκεκριμένο κέικ.

 



Το κέικ σου μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να σου το επικαλύψουν με κανέλα, σοκολάτα, πολύχρωμη τρούφα, ινδοκάρυδο και άλλες πολλές νοστιμιές.

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη και θα 'θελες κι εσύ να δοκιμάσεις το παραδοσιακό γλυκό της Ουγγαρίας, τότε μπορείς την ερχόμενη Κυριακή, 9 Απριλίου, να τους συναντήσεις στο πάρκο Ακρόπολης. Θα βρίσκονται εκεί από τις 10.00, μέχρι τις 18.00.

Μπορείς επίσης να παραγγείλεις το γλυκό σε πιο μικρό μέγεθος και να το προσφέρεις ως κεραστικό σε γενέθλια, βαφτίσεις και διάφορες άλλες γιορτές.

 



Το μεγάλο κέικ, το οποίο βρίσκεις στα φεστιβάλ, στοιχίζει 3,50 ευρώ το τεμάχιο, ενώ η τιμή του μικρού εξαρτάται από την ποσότητα που θα παραγγείλεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες: 99 310051

 



Για όσους δεν γνωρίζουν, το «κέικ-καμινάδα» είναι ένα κούφιο κέικ, πασπαλισμένο με ζάχαρη και ψημένο στα κάρβουνα.

Η ζύμη τυλίγεται γύρω από ένα κυλινδρικό σκεύος και πάνω σε αυτό ψήνεται. Σε πολλές περιπτώσεις πασπαλίζεται με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ