Το φαινόμενο Πάνος Μουζουράκης

Στην ερώτηση κατά πόσο στις μέρες μας υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν τη στόφα του σταρ, το όνομα Μουζουράκης θα μπορούσε να υπάρχει στην απάντηση.

 


Article featured image
Article featured image

Πέρα από την ευφυΐα του που σε ένα μεγάλο βαθμό αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της συμμετοχής του στο Voice, τα χαρακτηριστικά του Μουζουράκη που μας βοηθούν να αποκωδικοποιήσουμε το πολύπλευρο ταλέντο του είναι πολλά. Κατ’ αρχάς, βλέποντας τη δημοτικότητά του να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο -κυρίως λόγω της έκθεσής του στην τηλεόραση-, ο ίδιος έσπευσε με καινούργιο υλικό να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, συνεργαζόμενος τόσο με τον Φάμελλο που του έγραψε το ‘Φωτόσπαθο’ και τον ‘Μονόλογο’ όσο και με τον Θάνο Παπανικολάου που του έγραψε το ‘Μη βιαστείς’.

Παράλληλα, αυτό το διάστημα δανείζει τη φωνή του στον κεντρικό ήρωα της παιδικής ταινίας της Dreamworks, ‘The Baby Boss’ -και όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι τέτοιο, καθώς η φωνή του Όλαφ στο ‘Frozen’ επίσης ανήκει στον Μουζουράκη.

 



Σημαντικές συνεργασίες

Ένας performer που το βιογραφικό του έχει πολλά άξια αναφοράς σημεία. Πέρα από τη συμμετοχή του στην τηλεόραση με τις σειρές ‘Singles’ και ‘4’, από το 2002 και έπειτα, οπόταν κατέβηκε στην Αθήνα, έκανε ουκ ολίγες εμφανίσεις στον ‘Σταυρό του Νότου’, ενώ συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Σαββόπουλο στην παράσταση ‘Αχαρνής’, με τον Κωνσταντίνο Ρήγο στο ‘American Dream’, που παρουσιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ μέχρι το 2011 κυκλοφόρησε και δύο προσωπικούς δίσκους. Στον ‘Ιπτάμενο δίσκο’, μάλιστα, που ήταν ο δεύτερος, υπήρχε και η εξαιρετική διασκευή -ντουέτο με τον Μαραβέγια- ‘Φίλα με ακόμα’, που εξελίχθηκε σε hit.

 



Μουσικός χαμαιλέων

Οι ερμηνείες του Μουζουράκη είναι πάντα ιδιαίτερες, αφού το μέταλλο της φωνής του είναι πέρα για πέρα αναγνωρίσιμο. Είτε ερμηνεύει μια αισθαντική μπαλάντα, είτε τον ακούς σε ένα τραγούδι σε funky και swing ρυθμούς, όπως όταν έπαιζε με τους ‘The big band project’, την μπάντα που έφτιαξε το 2012, είτε παίζει rock n’ roll αποτείνοντας φόρο τιμής σε ένα από τα ινδάλματά του όπως είναι Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Πάνος Μουζουράκης είναι χείμαρρος.

Πέρα από την ερμηνεία του όμως, είναι και αυτή η ευστροφία του και η τρέλα σε σχέση με την επικοινωνία του με το κοινό, η οποία έρχεται να επισκιάσει την όποια επί σκηνής αμηχανία του καλλιτέχνη. Έχει αυτό το κάτι που τον βοηθά να γίνει η ψυχή της παρέας, τον καθιστά συμπαθή και τον νομιμοποιεί ενίοτε να υπερβάλλει χωρίς ποτέ όμως να παρεξηγείται. Μεγάλο ταλέντο αυτό. Εντάξει, η λέξη φαινόμενο ενδεχομένως να είναι πολύ βαριά για να τη σηκώσει, σίγουρα όμως ο Μουζουράκης τη στόφα του σταρ -στην Ελλάδα του 2017- την έχει.

 

 

Οι ημερομηνίες για τις δύο επικείμενες συναυλίες σε Λεμεσό και Λευκωσία:

Παρασκευή 26 Μαΐου, Κηποθέατρο, Λεμεσός, 21.00, €25 & €20. Πληρ. 25373763.

Κυριακή 28 Μαΐου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 20.00, €25 & €20. Πληρ. 99059257.

Προπώληση εισιτηρίων στο www.Tickethour.com.cy και από όλα τα καταστήματα ACS Courier (77777040).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ