Το ίδρυμα Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή έχει στη πλήρη και αποκλειστική κυριότητα του, δυο ακίνητα συνολικής επιφάνειας 21.874 τ.μ., που βρίσκονται στη Λεμεσό (περιοχή Νεάπολης - ενορία Αγ. Νικολάου) και επί της λεωφόρου Γρίβα - Διγενή και των οδών Καλυψούς και Πηνελόπης.
Αρχές Μαΐου δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος μια προκήρυξη (διάβασε εδώ) για αναζήτηση επενδυτή έτσι ώστε να προβεί με δαπάνες του στην ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας, των διδύμων πύργων - γραφείων καθώς και του κτιρίου γραφείων του ιδρύματος.
Αυτή η κίνηση εννοείται πως προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στους Αγωνιστές, οι οποίοι κάνουν λόγο για βεβήλωση ενός ιστορικού χώρου όπου βρίσκεται το κρησφύγετο, ο τάφος και ο ανδριάντας του Γρίβα, αλλά και για εξευτελισμό του απελευθερωτικού αγώνα.
Το σχέδιο του έργου:
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο ΣΑΠΕΛ (Σύνδεσμος Αγωνιστών Πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού) καλεί την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει τις προθέσεις της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος και να αναθέσει την εποπτεία του και την προστασία του ιστορικού χώρου στην Ακαδημία Αθηνών, που έχει τιμήσει τον Γρίβα. Επανέλαβε επίσης την πρόταση του για να ανεγερθεί εκεί «το Πάνθεον των Ηρώων της Κύπρου - Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη».
Από την άλλη, ο κ. Ανδρέας Μεϊμαρίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα της ΕΟΚΑ, αναφέρει στην OffsiteCy ότι οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές καθώς τα οικόπεδα που θα αξιοποιηθούν δεν επηρεάζουν τον χώρο του ανδριάντα ή του κρησφύγετου του Γρίβα.