Τελικά θα έχουμε βροχές σήμερα;

Μια μικρή διαφωνία ή καλύτερα μια μικρή διαφορά εντοπίσαμε στο σημερινό δελτίο καιρού της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου και του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Έρικ Κίτα, με το πρώτο δελτίο να υποστηρίζει πως σήμερα το απόγευμα Δευτέρα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ το δεύτερο δελτίο μην αναφέρει τέτοια πιθανότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Χωρίς να παίρνουμε θέση και σαφώς χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα το τι θα γίνει τελικά, δημοσιεύουμε και τις δύο προβλέψεις αυτούσιες και θα αφήσουμε τον καιρό, να αποφασίσει το τι θα γίνει τελικά!

 

Δελτίο καιρού Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα καταστούν σύντοµα, βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται από το µεσηµέρι και µετά, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 27 στα ανατολικά και νότια παράλια, στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός, αρχικά, θα είναι κυρίως αίθριος ενώ από το µεσηµέρι και µετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή καταιγίδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη και την Πέµπτη, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει άνοδο. 

 

Δελτίο καιρού kitasweather.com

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 με 17 στα παράλια, και στους 8 στη χιονίστρα. Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 26 έως 27 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 28 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 16 βαθμούς στη χιονίστρα. Κυρίως την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά το απόγευμα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Το τριήμερο του Κατακλυσμού, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ