«Είμαι άνθρωπος…»

Όταν ένας άνθρωπος νοιώθει την ανάγκη να σου υπενθυμίσει αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή... είναι άνθρωπος, τότε μάλλον η ιδιότητα αυτή δεν θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα δίποδα όντα που ζουν ανάμεσά μας στον πλανήτη γη.

 


Article featured image
Article featured image

«Ακόμα και τα ζώα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν μέσα σε μια σκηνή για ένα χρόνο και τρεις μήνες. Είμαι άνθρωπος…».

 Ο Masood, ένας Αφγανός πρόσφυγας που διαμένει εδώ και αρκετούς μήνες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, απαντά στον Ευάγγελο Αναγνώστου, ένα φοιτητή στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για το αν νοιώθει ή όχι ασφαλής στην Ελλάδα.


Η Ευρώπη είναι χειρότερη από τους Ταλιμπάν. Οι Ταλιμπάν, αν μας συλλάβουν, θα μας σκοτώσουν αμέσως. Η Ευρώπη μάς σκοτώνει κάθε μέρα.


Ο Ευάγγελος, στέλνοντας το βίντεο στη CITY, αναφέρει τα εξής:

«Έχω φτιάξει ένα κοινωνικό βίντεο - ρεπορτάζ, το οποίο παρουσιάζει τις αντίξοες συνθήκες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου διαμένουν οι πρόσφυγες που ήρθαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Η εγκληματικότητα, η έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανυπαρξία γιατρών, και άλλες αντίξοες συνθήκες διαβίωσης όπως μου αφηγείται ο Masood, κάνουν τους πρόσφυγες του Ελληνικού να μην νιώθουν ασφαλείς».

«Δεν ήρθα εδώ απλά μόνο για να τρώω και να κοιμάμαι. Θέλω να κάνω γι’ αυτή τη χώρα τα πάντα, δουλειά, είμαι καθηγητής υπολογιστών, θα σου δείξω το πτυχίο μου. 8 χρόνια δίδασκα στην Ινδία. Και τώρα είμαι… τίποτα. Αγαπάω τους Έλληνες, σεβαστείτε τους πρόσφυγες» λέει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Masood στην κάμερα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ