Η ActionAid διοργανώνει ταξίδι αλληλεγγύης στην Γκάνα

Είσαι έτοιμος για ένα ταξίδι – εμπειρία; Ένα ταξίδι που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο;

 


Article featured image
Article featured image

Θέλεις να προσφέρεις εθελοντική εργασία και να δείξεις την αλληλεγγύη σου στους φτωχότερους συνανθρώπους μας;

H ActionAid διοργανώνει από το 2010 εθελοντικά ταξίδια αλληλεγγύης με 362 εθελοντές να έχουν επισκεφθεί τις πιο δυσπρόσιτες και περιθωριοποιημένες περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Στόχος των συμμετεχόντων σε κάθε ταξίδι είναι να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και να προσφέρουν εργασία κατά τις ημέρες παραμονής τους για την ολοκλήρωση των έργων της ActionAid.

Αυτή τη φορά, η ActionAid διοργανώνει ένα νέο ταξίδι αλληλεγγύης, στη Νoτιοανατολική Γκάνα, όπου θα ζήσεις μία μοναδική εμπειρία προσφοράς.

Σκοπός, η βελτίωση της εκπαίδευσης στο απομακρυσμένο χωριό Κόρου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ποσοστά αναλφαβητισμού και σχολικής διαρροής.

Τα ποσοστά αυτά οφείλονται και στην έλλειψη εκπαιδευτικών, καθώς εξαιτίας της γεωγραφικής απομόνωσης της περιοχής δεν υπάρχει συνεχή παρουσία δασκάλων. 

Έτσι, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις, χτίζοντας μαζί με τους κατοίκους του χωριού ένα ξενώνα που θα φιλοξενεί τους δασκάλους.

Το ταξίδι θα διαρκέσει από τις 30 Ιουλίου, μέχρι τις 7 Αυγούστου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Για να πάρεις μέρος στο ταξίδι πρέπει να είσαι υποστηρικτής της ActionAid ως Ανάδοχος Παιδιού.

Αν δεν είσαι ήδη Ανάδοχος, ή δεν γνωρίζεις το πρόγραμμα, ξεκίνα αυτή την σπουδαία σχέση αλληλεγγύης σήμερα με 0,72 € την ημέρα, πατώντας ΕΔΩ και στη συνέχεια κάνε την αίτηση για το ταξίδι.

Ηλικία: Άνω των 18 ετών

Εκτιμώμενο κόστος:

Περίπου 1.700€ είναι τα έξοδα του κάθε εθελοντή (αεροπορικά εισιτήρια, 6 διανυκτερεύσεις, πρωινό, γεύματα, δείπνα, βίζα, εσωτερικές μετακινήσεις)

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλε email στο volunteers.hellas@actionaid.org

Προθεσμία συμμετοχής: 15 Μαΐου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με συνολικό αριθμό συμμετεχόντων τα 35 άτομα)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ