Μια βραδιά αφιερωμένη στη γραφή και το διάλογο

Την Πέμπτη, 11 Μαΐου πάμε στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Εκεί θα δούμε τους Μιχάλη Παπαδόπουλο και Χρήστο Α. Μιχαήλ (Μιχάλαρο) σε μια βραδιά αφιερωμένη στη γραφή και στο διάλογο.

Δύο ποιητές και δημοσιογράφοι συνδιαλέγονται μεταξύ τους και συνομιλούν με το κοινό για τα βιβλία τους, την ποίηση και την ανάγκη της γραφής, σε μια βραδιά που τον πρώτο λόγο έχει ο αυτοσχεδιασμός.

Θα παρουσιαστούν τα βιβλία:

- Εκδοχές ενός ποιήματος, εκδ. Φαρφουλάς (2016) του Μιχάλη Παπαδόπουλου

- Σκιά Γυναίκα, εκδ. Μετρονόμος (2014) του Χρήστου Α. Μιχαήλ

Ποιοι είναι

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έκανε σπουδές Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση και έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Αμμόλιθος» (1997), «Εντός Συνόρων» (2000), «Έλικας Φανταστικού Ελικοπτέρου» (2010) και «Οι εκδοχές ενός ποιήματος» (2016). Η δεύτερη συλλογή του τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης της Κύπρου του 2001. Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε κυπριακά, ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ έχουν επίσης μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον κυπριακό Τύπο.

Ο Χρήστος Α. Μιχαήλ γεννήθηκε στη Σαλαμίνα της Ελλάδας και τελείωσε το σχολείο στη Λεμεσό. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Δημοσιογραφία στο Newcastle University. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Η καχυποψία ενός άλλοθι» (2010) και «Σκιά γυναίκα» (2014), ενώ το διήγημά του «Γουλιά καφέ» περιλαμβάνεται στη συλλογική έκδοση διηγημάτων των εκδόσεων Vakxikon με γενικό τίτλο «Αμ’ έπος ανέργων» (2013). Παράλληλα γράφει στίχους για τραγούδια. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον κυπριακό Τύπο.

info

Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου

Βυζαντίου 24, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 666 799

solonion@spidernet.com.cy

Είσοδος ελεύθερη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ