Ο πρώτος τοίχος καλοσύνης στην Κύπρο δημιουργήθηκε στην περιοχή της Φανερωμένης στη Λευκωσία (δες περισσότερα ΕΔΩ) περί τα τέλη Απριλίου, με το σλόγκαν «Εν το θέλεις; Άησ’ το. Χρειάζεσαι το; Πιάσ’ το».
Ένας «τοίχος» αλληλεγγύης και προσφοράς όπου ο καθένας μπορεί ελεύθερα να αφήσει ότι δε χρειάζεται και κάποιος που το χρειάζεται να το πάρει ελεύθερα. Την εξαιρετική αυτή ιδέα, ακολούθησε και η Λεμεσός η οποία με αφορμή το Street Life Festival έφτιαξε τον δικό της τοίχο καλοσύνης, τοποθέτησε πάνω του κρεμάστρες και παρακινεί τον κόσμο να αφήνει εκεί ό,τι δεν χρειάζεται.
«Ο καθένας μπορεί να αφήσει κάτι στον τοίχο, ένα μικρό υστέρημα, για όσους περνούν δύσκολες μέρες, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να πάρουν ό,τι χρειάζονται χωρίς να είναι απαραίτητο να ρωτήσουν κάποιον για βοήθεια», αναγράφεται σε ένα σημείο του τοίχου.
*Φωτογραφίες: Μαρία Μπιτάρ
Ο τοίχος της καλοσύνης είναι μια μικρή πρωτοβουλία πολιτών, για να βοηθήσουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν πραγματική ανάγκη, όσους δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν τρόφιμα, σχολικά είδη, βιβλία, ρούχα και άλλα αντικείμενα πρώτων αναγκών.
Μια πράξη που ξεκίνησε από κάποιο άγνωστο πρόσωπο στην πόλη Mashhad στο Ιράν, και συνεχίστηκε στην Ιταλία, συγκεκριμένα στην Μπολόνια, έπειτα στην Έλλαδα σε Άθηνα, Ηράκλειο, Βόλο, Κόρινθο, Κοζάνη και Λαρισσα. Επίσης στις πόλεις Karachi, Rawalpindi, Lahore, Quetta, Khuzdar και Sialkot του Πακιστάν, και στο Liuzhou της Κίνας.
Αν λοιπόν περάσεις καμιά φορά από κάποιον τοίχο καλοσύνης, μην τον προσπεράσεις αδιάφορα.
\