Ετοιμαστείτε, φεύγουμε για Σωτήρα

Για το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος.

 


Ένα Φεστιβάλ το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε καλοκαίρι και έχει γίνει θεσμός, διοργανώνεται κάθε χρόνο το τριήμερο που ξεκινά από την πρώτη Δευτέρα του Ιουλίου.

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τριήμερου Παραδοσιακού Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου το 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού στο Κηποθέατρο του Δήμου Σωτήρας στο οποίο συμμετέχουν οι Χορωδίες του Δήμου Σωτήρας, του Δήμου Λακατάμιας, του Δήμου Ιδαλίου, του Δήμου Αραδίππου, της Κοινότητας Αυγόρου και ο «Ευαγόρας» Αμμοχώστου.

Κατά την κεντρική εκδήλωση στις 4 Ιουλίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Προσκυνητές», έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη. Την εκδήλωση θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος της τηλεόρασης του SIGMA, Γαβριέλλα Ζάρτηλα.

Κατά την τελετή λήξης του 6ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό αμφιθέατρο του Δήμου Σωτήρας στην περιοχή της Αγίας Θέκλας το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με χορευτικά σχήματα από την επαρχία Αμμοχώστου.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00.

Ημερομηνίες: 3-5 Ιουλίου 2017 το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας.*Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Ράδιο Πρώτο και η ιστοσελίδα sotiranews.com.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ