Καύσωνας για 5 μέρες στην Κύπρο

Σε συνθήκες καύσωνα μπήκαμε από χθες (Πέμπτη) μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η περιοχή μας θα επηρεάζεται από εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από βόρειο Αφρική, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Ο καύσωνας θα έχει διάρκεια 5 μέρες, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αναμένονται στο εσωτερικό, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να ακουμπήσει μέχρι 43-44 βαθμούς Κελσίου την πιο θερμή μέρα του καύσωνα.

Στα παράλια η θερμοκρασία θα είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα, αλλά στα νότια και ανατολικά παράλια την πιο θερμή μέρα αναμένεται τοπικά να πλησιάσουμε ή και να φτάσουμε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ημιορεινά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από αυτές του εσωτερικού αλλά πιο ψηλές από αυτές στα παράλια και την πιο θερμή μέρα αναμένεται να κυμανθούν από 37 έως 41 βαθμούς, αναλόγως υψόμετρου. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 30 έως 36 βαθμούς Κελσίου (30 στη Χιονίστρα).

Οι ασθενείς κυρίως άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια του καύσωνα θα επιδεινώνουν την κατάσταση, αλλά ευτυχώς τα ποσοστά υγρασίας θα είναι σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως κατά τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας. Επίσης, οι ελάχιστες θερμοκρασίες κάποια βράδια σε εσωτερικό (κυρίως μέσα στην πόλη της Λευκωσίας) αλλά και πιο τοπικά σε παράλιες περιοχές, δεν θα πέφτουν κάτω από 26-28 βαθμούς, όπου η δυσφορία θα συνεχίζει.

Λόγω της διάρκειας του καύσωνα αλλά και των εξαιρετικά ψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, το www.kitasweather.com έχει εκδώσει πορτοκαλί συναγερμό από σήμερα (Παρασκευή) μέχρι και τη Δευτέρα για το εσωτερικό, ενώ για τα παράλια και ορεινά κίτρινο συναγερμό από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και η ελάχιστη 21 βαθμούς, 29 με 20 στα δυτικά παράλια, 32 με 21 στα νότια και ανατολικά παράλια και στα ορεινά (Πρόδρομος) 27 με 17 βαθμούς.

Σήμερα, (Παρασκευή) ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, 34 έως 37 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 36 έως 39 στα νότια και ανατολικά παράλια και 29 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός.

Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή.

Την Κυριακή ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με την Παρασκευή και το Σάββατο και, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι η πιο θερμή μέρα του καύσωνα, με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό να φτάνει τους 43-44 βαθμούς Κελσίου, 35 έως 38 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 38 έως 40 στα νότια και ανατολικά παράλια και 30 στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα αναμένεται ηλιόλουστος καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Κυριακή, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν εξαιρετικά υψηλές.

Περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη αλλά τα ποσοστά υγρασίας αυξάνονται κατακόρυφα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ