Κύπριοι ναυαγοσώστες τοποθετούνται για τους πρόσφατους πνιγμούς

«Μέσα σε λιγότερο από δυο εβδομάδες και πριν καλά-καλά ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, ήδη μετρούμε τρία περιστατικά πνιγμών, τα δυο από τα οποία σίγουρα θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν ακούγονταν οι εκκλήσεις για επέκταση του ωραρίου μας».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό, δηλώνουν οι ναυαγοσώστες και κρούουν για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο πρώτος πνιγμός καταγράφηκε από τις 24 Μαΐου, όταν 64χρονη Ρωσίδα τουρίστρια εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητη στη θαλάσσια περιοχή Νησί της Αγίας Νάπας, ενώ ακολούθησε, προχθές, ο πνιγμός του άτυχου 41χρονου δύτη στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα και χθες, ο πνιγμός 35χρονου Ινδού στα Περβόλια Λάρνακας.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, με αφορμή τα πρώτα αυτά περιστατικά, οι ναυαγοσώστες επαναφέρουν το θέμα επέκτασης του ωραρίου τους, από 10.00-17.00 σε 6.00 – 20.00, διαμηνύοντας πως, η 64χρονη και ο 35χρονος θα ήταν το πιθανότερο ζωντανοί σήμερα, αν οι ναυαγοσωστικοί πύργοι στελεχώνονταν, αφού και τα δυο περιστατικά σημειώθηκαν εκτός ωρών εργασίας τους.

Σε ανακοίνωση του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού, αναφέρει πως «δυστυχώς, παρά το γεγονός πως προβλέψαμε και φροντίσαμε να ενημερώσουμε τους αρμοδίους με εισηγήσεις και προτάσεις ώστε να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης δυσάρεστων περιστατικών, η φωνή μας για πολλοστή φορά, ως επαγγελματίες και γνώστες του αντικειμένου, δεν εισακούστηκε».

Υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια στις παραλίες μας αφορά όλους, υποδεικνύουν πως όλοι μας έχουμε κάποιο δικό μας άνθρωπο που μπορεί να χρειαστεί βοήθεια και να μην βρεθεί κανένας να ανταποκριθεί, γιατί απλά έκανε το «λάθος» να κολυμπήσει σε ώρες που δεν εργάζονται οι ναυαγοσώστες.

Οι ναυαγοσώστες, σημειώνουν ακόμη πως δεν είναι λίγες οι φορές που ανταποκρίνονται σε περιστατικά που σημειώνονται επί της παραλίας και πως η παρουσία τους αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για επιτήδειους και κλέφτες.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ