Σχολεία με γυμνούς μαθητές σε κοινόχρηστα λουτρά

«Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι είναι και νιώθουν ίσοι όταν είναι γυμνοί, αφού αγνοούν κάθε ταξική και άλλη διαφορά. Γι’ αυτό νιώθουν πιο άνετα να εκφραστούν, να ρωτήσουν και να μάθουν», αναφέρει ένας εκ των διοργανωτών στο ALJAZEERA.

 


Article featured image
Article featured image

Μια ιδέα που όσο και να φαντάζει ακραία και περίεργη, έχει ήδη βρει εφαρμογή στα Κοινόχρηστα Λουτρά Hinodeyu στο Τόκιο και από την ανταπόκριση του κόσμου, φαίνεται πως οι εμπνευστές είχαν δίκαιο για την απόφαση τους.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής των λουτρών Yuichi Tamura, η ιδέα ξεκίνησε όταν οι πελάτες στα λουτρά άρχισαν να λιγοστεύουν ενώ ο μέσος όρος ηλικίας άρχισε να ανεβαίνει. «Οι περισσότεροι νέοι σήμερα δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ κοινόχρηστα μπάνια, αφού διαθέτουν μπανιέρες στο σπίτι τους. Έψαχνα λοιπόν κάτι περίεργο που θα τους τραβούσε την προσοχή και θα τους έπειθε να έρθουν».  

 



 

Η είσοδος στα κοινόχρηστα μπάνια είναι στα 4 δολάρια και τα πεδία των μαθημάτων που διδάσκονται αλλάζουν σε τακτική βάση, ανάλογα με τον δάσκαλο. «Αυτό το μήνα οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να παίζουν «GO», αναφέρει ο Tamura.  

Ο καθένας που έρχεται στα λουτρά μπορεί να έχει τη θέση του δάσκαλου ή του μαθητή. Το γεγονός ότι είναι γυμνοί δημιουργεί μια διαφορετική οικειότητα και εξαλείφει τυχόν ντροπές και ταμπού. Μάλιστα οι εμπνευστές του γυμνού σχολείου υποστηρίζουν πως το να είσαι γυμνός βοηθάει πολύ στην διαδικασία της εκμάθησης.

Ένα άλλο στοιχείο των γυμνών σχολείων έχει να κάνει με τον σεβασμό στο αντίθετο φύλο. «Αν ο δάσκαλος είναι άντρας, οι γυναίκες που συμμετέχουν στο μάθημα μένουν ντυμένες, ενώ αν η δασκάλα είναι γυναίκα το σκηνικό αντιστρέφεται. Παράλληλα για όσους μένουν με τα ρούχα, φροντίζουμε να τους παρέχουμε δωρεάν μασάζ στα πόδια για να νιώσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους πιο άνετα», σημειώνει ο διευθυντής. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ