Ετοιμαστείτε για ακόμη μια εβδομάδα (πολύ) ψηλών θερμοκρασιών

Μόνο 2-3 ημέρες ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα του θερμόμετρου τραβά ο καύσωνας που επηρεάζει την Κύπρο, αφού και αυτή η βδομάδα φαίνεται πως θα επηρεάζεται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως καταγράφει το kitasweather.com.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός με τους ανέμους να πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 35 έως 36 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 33 έως 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 38 στα ημιορεινά, αναλόγως γεωγραφικής θέσης και υψομέτρου, και 27 έως 32 στα ορεινά (27 στη Χιονίστρα). Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα παράλια και 18 στη χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 36 έως 37 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 34 έως 36 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 40 στα ημιορεινά, αναλόγως γεωγραφικής θέσης και υψομέτρου, και 29 έως 33 στα ορεινά (29 στη Χιονίστρα).

Την Τετάρτη και Πέμπτη, ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα φτάσει τους 42 βαθμούς στο εσωτερικό την Τετάρτη και τους 43 την Πέμπτη.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση με τα ποσοστά υγρασίας να αυξάνονται.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ