Κατέβασαν την ελληνική σημαία μέλη της «Αριστερής Κίνησης - Θέλουμεν Ομοσπονδία»

Και τοποθέτησαν στη θέση της, τη σημαία της «Επανενωμένης Κύπρου» όπως την αποκαλούν.

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχώρησαν το περασμένο Σάββατο 15 Ιουλίου, μέλη της «Αριστερής Κίνησης – Θέλουμεν Ομοσπονδία», κατεβάζοντας από 3 σημεία της Λευκωσίας την ελληνική σημαία, την οποία αντικατέστησαν με μια άλλη την οποία χαρακτήρισαν ως σημαία της «Επανενωμένης Κύπρου».

Συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας κατέβασαν τις ελληνικές σημαίες από ένα φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Η ομάδα ανέβασε σχετικό βίντεο με τη δράση της στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, συνοδεύοντας το με το ακόλουθο κείμενο:

Ειρήνη στην Κύπρο σημαίνει επανένωση της χώρας και του λαού της. Αυτό προϋποθέτει την ανατροπή της κυριαρχίας του ελληνικού και του τουρκικού εθνικισμού σε πολιτικό, ιδεολογικό και συμβολικό επίπεδο. Δεν μας ενοχλεί το ότι κάποιοι συμπατριώτες μας αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ή ως Τούρκοι. Αυτό που δεν ανεχόμαστε, όμως, είναι το ότι μας επιβάλλουν τον ελληνισμό και τον τουρκισμό τους σε όλα τα επίπεδα, υπονομεύοντας έτσι την ανεξαρτησία της Κύπρου και παρεμποδίζοντας την επανένωσή της. Στην Κύπρο, που διχοτομήθηκε από τις επεμβάσεις του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, οι σημαίες αυτών των κρατών συντηρούν και αναπαράγουν κάθε μέρα το δίδυμο έγκλημα του 1974.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ