17 παραλίες όπου συχνάζουν μόνο γυμνιστές

Στην Κύπρο ο γυμνισμός θεωρείται ακόμα για πολλούς ταμπού.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγοι είναι αυτοί που θα βγάλουν το μαγιό και θα απλώσουν στην παραλία όπως τους γέννησε η μάνα τους.

Στη μητέρα Ελλάδα όμως, υπάρχουν κάμποσες και γνωστές παραλίες γυμνιστών.

Σε περίπτωση που επισκεφτείτε την Ελλάδα για τις διακοπές σας και θέλετε να κάνετε γυμνισμό, αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει.

Πιο κάτω θα βρείτε 17 παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες είναι κατάλληλες για γυμνιστές, όπως τις παρουσιάζει η ιστοσελίδα Tilestwra. 

 

Παραλία Ψαραλυκή – Αντίπαρος

Μεγάλος κόλπος με κρυστάλλινα νερά, αμμουδιά, ασημένιο βοτσαλάκι και πυκνή σκιά απ’ τα θαλασσόδεντρα, να δίνει το παρόν. Υπάρχει ταβερνάκι με παραδοσιακή κουζίνα.

 

Super Paradise, Μύκονος

Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, συνορεύει με τις παραλίες Paradise, Πλατύς Γιαλός και άλλες και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κοσμοσυρροή απ’ όλες.

 

Διάβασε επίσης: Ο γυμνισμός στην Κύπρο [NSFW]

 

Παραλία του κάμπινγκ, Αντίπαρος

Από το λιμάνι της Πάρου παίρνει κανείς το ΚΤΕΛ μέχρι την παραλία της Πούντας και από εκεί περνά δια θαλάσσης στην κοντινή Αντίπαρο. Φτάνοντας στο λιμάνι σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών με τα πόδια συναντά το κάμπινγκ με τις καλαμωτές και τη γευστική μυζηθρόπιτα.

 

Ρόδος, Φαληράκι

Τρία χιλιόμετρα από τη νότια άκρης της πλαζ στο Φαληράκι φτάνει κανείς στην παραλία των γυμνιστών. Η ένδειξη Nudιst Beach – FKK βρίσκεται μετά το ξενοδοχείο Muses και σημαίνει ότι κανείς είναι στο σωστό σημείο. Η πολύ ωραία αμμουδιά της σε συνδυασμό με τα καθαρά νερά της θάλασσας και την σχετική της απομόνωση από τα αδιάκριτα μάτια την κάνει ιδανική για γυμνιστές κολυμβητές.

 

Σκιάθος, Μικρή Μπανάνα

Απέχοντας μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Μάταλα – του ιδανικού προορισμού για τα παιδιά των λουλουδιών την δεκαετία του ’70-  η Κόκκινη Άμμος και τα, προστατευμένα από ανέμους, νερά της προσφέρονται για βουτιές χωρίς μαγιό.

 

Γύψοι Αφιάρτη, Κάρπαθος

Είναι προσβάσιμη με τα πόδια, δεν την εκμεταλλεύεται κάποιος ιδιώτης και είναι άκρως ερημική και ήσυχη, σε μια τοποθεσία που περιβάλλεται από βουνά.

 

Κέδρος και Λιβάδι, Δονούσα

Γαλάζια νερά, χρυσαφένιες ακτές και μια χούφτα λευκά σπιτάκια. Αυτή η μικρή  κουκίδα στο Αιγαίο αποτελεί τον «παράδεισο» της ελεύθερης κατασκήνωσης. Η παραλία του Κέδρου βρίσκεται σε απόσταση 1χλμ από τον Σταυρό. Μόλις δέσει το πλοίο, απλώς ακολουθείστε τους υπόλοιπους ταξιδιώτες με τα σακίδια και πολύ σύντομα θα δείτε να ξεπροβάλει πίσω από τα βράχια ένα παραδεισένιο κολπάκι με κέδρους, άμμο και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία Λιβάδι είναι αρκετά απομονωμένη και θα πρέπει να φτάσετε μέχρι εκεί με καραβάκι, εάν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, το οποίο θα σας οδηγήσει μέχρι την αρχή ενός μονοπατιού. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι υπόλοιποι κατασκηνωτές θα κάνουν… αλυσίδες για να κουβαλήσουν τους σάκους σας μέχρι την άμμο.

 

Βελανιό, Σκόπελος

Η παραλία Βελανιό είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Σκοπέλου. Η θέση της είναι κοντά στον Στάφυλο και μάλιστα ενώνεται με την παραλία του Στάφυλου με ένα μικρό μονοπάτι. Είναι κατά κάποιο τρόπο η μία παραλία συνέχεια της άλλης αλλά πρόκειται για ξεχωριστές ακτές.

 

Χιλιαδού, Εύβοια

Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία στην πλευρά της Εύβοιας που «κοιτά» τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου στους πρόποδες του βουνού Δίρφη.

 

Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα

Βρίσκεται σε απομονωμένο χώρο στη δυτική ακτή του νησιού, ανάμεσα στα χωριά Πέλεκας και Βάτος. Συνορεύει με την παραλία της Γλυφάδας, αλλά και οι δύο χωρίζονται από ψηλά βράχια. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην παραλία με αυτοκίνητο ή ποδήλατο σε ένα χωματόδρομο. Αν έρχεστε από την πρωτεύουσα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις πινακίδες για Πέλεκα και Γλυφάδα και 2-3 χλμ πριν να τους φτάσετε, υπάρχουν κάποιες πινακίδες για Μυρτιώτισσα η οποία θα σας οδηγήσει στο δρόμο.

 

Κόκκινη Άμμος, Κρήτη

Η Κόκκινη Άμμος βρίσκεται 68 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, μόλις 800μ νότια των διάσημων Ματάλων, στην περιοχή Μούδια. Για να έρθετε εδώ θα πρέπει να περπατήσετε ένα μονοπάτι που ξεκινάει βόρεια του οικισμού των Ματάλων και διασχίζει το λόφο που χωρίζει τα Μάταλα με την Κόκκινη Άμμο.

 

Παραλία Γλυκά Νερά, Κρήτη

Τα Γλυκά Νερά βρίσκονται 75km νότια των Χανίων και 4km δυτικά της Χώρας Σφακίων. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της νότιας Κρήτης, η οποία είναι κρυμμένη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Σφακίων.

 

Παραλία Μάρμαρα, Κρήτη  

Η παραλία Μάρμαρα είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες στα Σφακιά της Κρήτης. Βρίσκεται στη νότια ακτή της δυτικής Κρήτης, στο νομό Χανίων, λίγο δυτικότερα από το Λουτρό, στην έξοδο του φαραγγιού της Αράδαινας.

 

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

Η Κόκκινη παραλία βρίσκεται μόλις μερικά βήματα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, αφήνετε το αυτοκίνητο στο ανοιχτό πάρκινγκ (στάση λεωφορείου) και ξεκινάτε μια 2λεπτη σχεδόν ανάβαση -κατάβαση για ν’ αντικρίσετε μια υπέροχη ηφαιστειακή παλέτα – άσπρο, κόκκινο & μαύρο σε μια παραλία. Σκούρα μπλε νερά, δύο καντίνες για τα απαραίτητα και ελάχιστες ομπρέλες είναι τα συστατικά αυτού του μέρους. Η πρόσβαση γίνεται και με καραβάκι από το Ακρωτήρι.

 

Παξοί μονοδένδρι

Γεμάτο ελιές, πεύκα, κυπαρίσσια και θάμνους, με υπέροχες ακρογιαλιές, γραφικούς όρμους, μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές οι Παξοί διαθέτουν οικισμούς με δείγματα γνήσιας επτανησιακής αρχιτεκτονικής. Σε κάθε σημείο των Παξών μπορεί να φτάσει ο επισκέπτης από τους δρόμους και τα μονοπάτια του νησιού.

 

Τσαμαδού – Σάμος

Βγαίνοντας στο λιμάνι της Σάμου, ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο βορειοδυτικά για τα επόμενα 12 χιλιόμετρα. Εκεί υπάρχει μια ταβέρνα με πάρκινγκ για το αμάξι, καθώς και ένα μονοπάτι που οδηγεί σε ένα σνακ μπαρ, από όπου και ξεκινά η παραλία των γυμνιστών.

Η παραλία είναι οργανωμένη, αφού, παρέχονται ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλά και χημικές τουαλέτες.

 

Καστέλια – Κάρπαθος

Τα Καστέλια είναι μια ιδιαίτερα μικρή παραλία από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού, που περιβάλλεται από ψηλά βράχια. Είναι πλήρως αξιοποιημένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες που εξυπηρετούν τους παραθεριστές, καθώς φυσική σκιά δεν υπάρχει.

 

Υπάρχουν και μερικές άλλες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα, οι οποίες παρουσιάζονται στο χάρτη πιο κάτω:

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ