Νέο κύμα καύσωνα αυτή την εβδομάδα

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και αρκετά θερμός. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 36 έως 38 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 33 έως 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 30 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 19 στη χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Τετάρτη και Πέμπτη μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Τοπικά κυρίως στα ορεινά και δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Τα ποσοστά υγρασίας αυξάνονται κατακόρυφα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Στα ορεινά θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση. Τα ποσοστά υγρασίας συνεχίζουν σε υψηλά επίπεδα.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ