Στους 42 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Άρχισαν να υποχωρούν οι πολύ θερμές αέριες μάζες που μας ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και αρκετά θερμός. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 36 έως 38 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 34 έως 36 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 27 βαθμούς στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, μετά τα μεσάνυχτα τοπικά θα εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 20 στη χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση σε σχέση με σήμερα και θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 33 έως 35 στα παράλια και 26 στη χιονίστρα.

Την Πέμπτη και Παρασκευή, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις χωρίς να αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή μικρή άνοδο. Τα ποσοστά υγρασίας αυξάνονται κατακόρυφα.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός με τα 40αρια να επιστρέφουν στο εσωτερικό.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ