10 ταβέρνες στα πέριξ, ανατολικά του νησιού

Κληματαριά, αυλές πλημμυρισμένες από λουλούδια και δέντρα, δροσερό αεράκι και καλό φαγητό, κάτω από τ’ αστέρια, σε 10 ταβέρνες που βρίσκονται στα χωριά της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και όχι τόσο κοντά στην θάλασσα.

 


Article featured image
Article featured image

Για όσους θα κινηθούν ανατολικά του νησιού για τις διακοπές τους φέτος, σε προορισμούς όπως ο Πρωταράς, το Παραλίμνι ή η Αγία Νάπα και θέλουν να κάνουν μια εκδρομή προς τα γύρω χωριά, έχουμε κάτι πολύ καλό να προτείνουμε.

Καλοκαιρινό σκηνικό με μεζέ και γεύσεις παραδοσιακές, σε 10 ωραίες ταβέρνες οι οποίες αναμφισβήτητα αποτελούν εξαιρετικούς λόγους για να μπει κανείς στο αυτοκίνητο και να φύγει (έστω για λίγο) μακριά από την θάλασσα.

Ρίξε μια ματιά πιο κάτω και σίγουρα θα βρεις αρκετούς λόγους για να διοργανώσεις εκδρομές στα πέριξ.


Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, το Πανέρι στη Σωτήρα, διοργανώνει βραδιές με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.




Φεγγαρόγνεμα  /  Λιοπέτρι

Οι καλοκαιρινές βραδιές είναι υπέροχες στην παραδοσιακή αυλή της ταβέρνας Φεγγαρόγνεμα στο Λιοπέτρι. Εκεί θα βρεις κυπριακούς μεζέδες, σπιτίσια φαγητά και φρέσκο ψάρι με επιλογές όπως καλαμάρι και χταπόδι. Αν πεινάς πολύ, παράγγειλε μεζέδες, οι οποίοι στοιχίζουν 18 ευρώ και περιλαμβάνουν και του πουλιού το γάλα.

Τηλέφωνο: 23 943434

 

 

Μουσικός  /  Σωτήρα

Δεν θα νιώσεις καλοκαίρι αν δεν επισκεφτείς έστω και μια φορά την ταβέρνα Μουσικός στη Σωτήρα. Κάθισε στην όμορφη αυλή της και απόλαυσε την αίσθηση που προσφέρει ένα δείπνο κάτω από την κληματαριά. Παράγγειλε μικρό μεζέ ο οποίος στοιχίζει 15 ευρώ ή μεγάλο με 18 ευρώ. Όποιον κι αν επιλέξεις από τους δύο να ξέρεις πως θα σου σερβίρουν φρέσκο χαλούμι της ώρας που λιώνει στο στόμα.

Τηλέφωνο: 23 828833

 

 

Πανέρι  /  Σωτήρα

Η ταβέρνα Πανέρι στη Σωτήρα διαθέτει μια αυλή γεμάτη δέντρα όπως λεμονιές και ελιές. Αξίζει τον κόπο να πας μέχρι εκεί και να απολαύσεις το παραδοσιακό φαγητό σου κάτω από τα δέντρα. Παράγγειλε μεζέ ο οποίος στοιχίζει 17 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κλέφτικο της ώρας. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το μαγαζί διοργανώνει βραδιές με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.

Τηλέφωνο: 97 870182

 

 

Πλουμίν  /  Σωτήρα

Η ταβέρνα Πλουμίν, η οποία λειτουργεί στη Σωτήρα εδώ και 20 χρόνια, στεγάζεται σε ένα παλιό διατηρητέο κτήριο και όλα αυτά τα χρόνια φημίζεται τόσο για το καλό της φαγητό, όσο και για τις χαμηλές τιμές της. Αν θέλεις να απολαύσεις το φαγητό σου με ζωντανή μουσική, επισκέψου την ταβέρνα Πέμπτη ή Παρασκευή. Εκτός από ζωντανή μουσική, κατά καιρούς εκεί διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως αναπαράσταση κυπριακού γάμου, κυπριακές βραδιές και νύχτες ζιβανίας.

Τηλέφωνο: 99 658333

 

 

Old Simos  /  Σωτήρα

Σ’ ένα παλιό σπίτι με καμάρες στη Σωτήρα, στεγάζεται η κυπριακή ταβέρνα Old Simos. Κάθισε στην παραδοσιακή αυλή της, απόλαυσε τη ρεμπέτικη μουσική και παράγγειλε πούλλες κολοκάσι, οι οποίες είναι φημισμένες στην περιοχή. Το μαγαζί διαθέτει και κάποια πιο μοντέρνα πιάτα όπως πχ το κοτόπουλο με ούζο και μανιτάρια.

Τηλέφωνο: 23 730189


Αν βρεθείς στο Μισόχωρο στη Δερύνεια μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κουνέλι λεμονάτο.


 

Εξοχή  /  Φρένναρος

Λίγο έξω από το χωριό Φρέναρος, στον δρόμο προς τις Βρυσούλες, θα συναντήσεις την ταβέρνα Εξοχή, η οποία είναι όνομα και πράμα. Οι θαμώνες της νιώθουν πως βρίσκονται στην εξοχή, καθώς το μαγαζί είναι γεμάτο με ανθισμένα λουλούδια και ξύλινα τραπεζάκια. Παράγγειλε μεζέ ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει φρέσκα χορταρικά της εξοχής, τηγανητά αβγά, χαλούμι στα κάρβουνα, κρασάτο λουκάνικο, σεφταλιά, χοιρινό σουβλάκι και άλλες πολλές νοστιμιές. Η ταβέρνα προσφέρει ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο βράδυ και κάθε Παρασκευή, με ρεμπέτικο και παραδοσιακό ρεπερτόριο.

Τηλέφωνο: 23 741995        

 

 

Ο δικός μας μεζές  /  Δερύνεια

Αν είσαι καλοφαγάς, επισκέψου την ταβέρνα «Ο δικός μας μεζές» στη Δερύνεια και παράγγειλε τον μεγάλο μεζέ ο οποίος στοιχίζει 17,50 ευρώ. Ανάμεσα στα πιάτα του μεζέ θα βρεις μεταξύ άλλων και οφτό της τερατσιάς, ένα από τα καλύτερα πιάτα του μαγαζιού.  Προτείνουμε να καθίσεις στην αυλή της ταβέρνας, κάτω από τα δύο μεγάλα ελαιόδεντρα.

Τηλέφωνο: 23 827700


Το Ξύλινο στις Βρυσούλλες σού φτιάχνει μέχρι και αντικρυστό με αρνάκι, κατά παραγγελία.


 

Μισόχωρο  /  Δερύνεια

Επέλεξε όποια ημέρα της βδομάδας θέλει,ς εκτός από Τρίτη, και επισκέψου τον όμορφο Μισόχωρο. Βρίσκεται μέσα στην υπέροχη πλατεία της Δερύνειας και διαθέτει τραπεζάκια σε εξωτερικό χώρο, κατάλληλα για τις καλοκαιρινές βραδιές. Αν βρεθείς εκεί, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις κουνέλι λεμονάτο.

Τηλέφωνο: 23 743943

 

 

Ξύλινο  /  Βρυσούλλες

Ένα ξύλινο σπίτι στο χωριό Βρυσούλλες στεγάζει ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο που συνδυάζει στο μενού του την κυπριακή κουζίνα με δημιουργικές επιλογές, με τα διεθνή πιάτα. Πλούσιοι κυπριακοί μεζέδες, ιδιαίτερος μουσακάς, στέικ, μακαρόνια και σαλάτες. Σου φτιάχνει αντικρυστό με αρνάκι και κλέφτικο κατά παραγγελία.

Τηλέφωνο: 23962403

 

 

Κλόκκος  /  Ξυλοφάγου

Το καλοκαίρι στον Κλόκκο είναι μαγευτικό. Κάθισε στη βεράντα του, η οποία είναι γεμάτη με βότανα και απόλαυσε το φαγητό σου κάτω από τ’ αστέρια. Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού επενδύουν πολύ στο κλέφτικο. Έξω από την ταβέρνα φτιάχνεται καθημερινά φρέσκο κλέφτικο, το οποίο από το φούρνο φτάνει απευθείας στο πιάτο του πελάτη.

Τηλέφωνο: 99 547547


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ