Επιστρέφουν τα 40αρια το Σαββατοκύριακο

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή με τις θερμοκρασίες να παραμένουν ελαφρώς πιο πάνω της κανονικής, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 33 έως 35 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 31 έως 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 26 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, μετά τα μεσάνυχτα τοπικά θα εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 στα παράλια και 16 στη χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, μετά τη διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα και θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, 34 έως 36 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 27 βαθμούς στη χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο και Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός με τα 40αρια να επιστρέφουν στο εσωτερικό. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται νέο κύμα καύσωνα αλλά θα είναι αρκετά πιο ήπιο από αυτό που περάσαμε τις προηγούμενες μέρες.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ