«Έγκλημα και τιμωρία» στο Θέατρο Διόνυσος

Φτάνει εντός των ημερών στην Κύπρο ο καταξιωμένος Ελλαδίτης  σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης  προκειμένου να αρχίσει στο Θέατρο «Διόνυσος» τις δοκιμές για την παρουσίαση του έργου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία».

 


Κάτω από την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Ιορδανίδη, ένας λαμπρός θίασος εκλεκτών ηθοποιών και συντελεστών θα ζωντανέψει σε Παγκύπρια  Πρώτη Παράσταση στη σκηνή του Θεάτρου «Διόνυσος», τον ζοφερό κόσμο του Ντοστογιέφσκι, όπως αυτός απεικονίζεται στο διάσημο έργο του «Έγκλημα και τιμωρία».

Μια παράσταση με σύγχρονη και ουσιαστική σκηνοθετική προσέγγιση, που φιλοδοξεί να αναθεωρήσει απόψεις και να αποκαλύψει μια άλλη διάσταση του αριστουργήματος αυτού της παγκόσμιας λογοτεχνίας αναζητώντας αναλογίες  με το σήμερα.

Μια «ανάγνωση» του έργου, που απευθύνεται στον σύγχρονο θεατή - τον ενεργό και συνεργό της θεατρικής πράξης- μέσα από την οποία επαναπροσδιορίζεται η θέση του Ντοστογιέφσκι και στο παγκόσμιο θέατρο.

«Οι παραστάσεις με νέες προσεγγίσεις των κλασικών – σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης– αποτελούν πια μια από τις θεατρικές προτεραιότητες της εποχής μας, αφού τα μεγάλα κλασικά κείμενα θέτουν ερωτήματα που επιδέχονται πολλαπλές απαντήσεις».

Με την άφιξη του σκηνοθέτη θα ανακοινωθεί επίσημα όλη η διανομή της παράστασης και οι συνεργάτες.

Πληροφορίες: 22818999, 99988409, info@theatrodionysos.com


Σχετικα

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen

Η ερώτηση ενός δημοσιογράφου που εξόργισε τον Χοακίν Φίνιξ

Δεν μπορεί ούτε η Κομισιόν να μας εξασφαλίσει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Η απίστευτη απάντηση μαγαζιού της Λάρνακας προς πελάτισσα που έγραψε αρνητική κριτική