Ποιος κέρδισε τελικά τη «μάχη του αιώνα»

Για όσους ασχολούνται έστω λίγο με τον κόσμο των μικτών πολεμικών τεχνών και του μποξ, η «μάχη του αιώνα» είχε μάλλον την αναμενόμενη έκβαση.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Floyd Mayweather Jr. νίκησε τον Conor McGregor στον 10 γύρο με τεχνικό νοκ άουτ και επέκτεινε το αήττητο σερί του στις 50 νίκες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του θρυλικού μποξέρ Rocky Marciano.

Στην κατάμεστη T-Mobile Arena του Las Vegas, ωστόσο, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τον Ιρλανδό σούπερσταρ του UFC, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει στους τρεις πρώτους γύρους.

 



Από τον 4ο γύρο, όμως, χάρη στην εμπειρία και την αντοχή του, ο Mayweather πήρε τα ηνία του αγώνα, κάτι που φάνηκε πως ήταν η στρατηγική του από την αρχή.





Ο 40χρονος Αμερικανός μποξέρ εξαπέλυσε απανωτές επιθέσεις και στον 10ο γύρο κόλλησε τον McGregor στα σχοινιά, με τον διαιτητή (κατά πολλούς πρόωρα) να κηρύσσει τη λήξη του αγώνα.

 



 

Αυτό που μένει από την πιο ακριβή μάχη στην ιστορία είναι η επιβεβαίωση πως ο Mayweather είναι ένας από τους καλύτερους μποξέρ όλων των εποχών, αλλά και η θέληση και το πείσμα του «τρελού» Ιρλανδού να ξεπερνά τα όρια του.

 


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ