Ένα group στο Facebook με τις πιο αστείες κυπριακές πινακίδες και επιγραφές

Υπάρχουν παντού, σε κάθε γωνιά, σε κάθε στενό μπορεί να εντοπίσεις ένα. Ακόμα και στις σημάνσεις που είναι γραμμένες στο δρόμο γίνονται -κυρίως- ορθογραφικά λάθη, που μπορεί να είναι είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Δεν έχει σημασία η γλώσσα άλλωστε, σημασία έχει όταν κάνεις το λάθος να το κάνεις σωστά!

 


Article featured image
Article featured image

Δεν ξέρουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στην Κύπρο όμως πυκνά συχνά εντοπίζουμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από επιγραφές, σημάνσεις, ανακοινώσεις και πινακίδες, δημόσιες και ιδιωτικές με λάθη που βγάζουν μάτι και απορείς αν όντως το λάθος έγινε άθελα τους ή επίτηδες για να προκαλέσουν συζήτηση.

Πρόσφατα κοινοποιήσαμε στη σελίδα της City μια πινακίδα με την ονομασία μιας οδού, της οποίας έγινε μετάφραση αντί στα αγγλικά έγινε στα greeklish. Οι αντιδράσεις των χρηστών όπως ήταν αναμενόμενο ήταν πολλές. Μέσα σε όλα όμως, λάβαμε από τον Ανδρέα Σιάτη link από ένα Facebook group με την ονομασία «Ποινακύδαις, Αιποιγραφαίς, Ταμπαίλαις».

Στο συγκεκριμένο group μπορείς να βρεις και να ανεβάσεις ότι πιο αστείο κυκλοφορεί στην Κύπρο από επιγραφές μέχρι πινακίδες και ανακοινώσεις, ακόμα και ‘έξυπνα’ προωθητικά σλόγκαν.

Ο Ανδρέας, εμπνευστής του group, μας είπε ότι για χρόνια φωτογράφιζε ανορθόγραφες πινακίδες στην Κύπρο και τις ανέβαζε σε album στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. «Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία, αλλά γνωρίζω πολύ καλά και την ελληνική γλώσσα γι’ αυτό δεν μου ήταν δύσκολο να εντοπίζω τα λάθη όταν τα έβλεπα και φυσικά να τα φωτογραφίζω. Όταν μαζεύτηκε αρκετό υλικό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το group για να μοιραστώ και με τον υπόλοιπο κόσμο αυτό τον θησαυρό. Παράλληλα το κάθε μέλος θα είχε την ευκαιρία να ανεβάζει το δικό του υλικό».

To group δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 και ήδη αριθμεί γύρω στα 400 μέλη, ενώ συνεχώς η δημοτικότητα του μεγαλώνει, και φυσικά το υλικό από αστείες ανορθόγραφες πινακίδες.

 



Φωτογραφία: Reaction Cyprus

 



Κατερίνα Ambrose

 

 



Φωτογραφία: Ζαχαρίας Κοντονικόλα

 

 



Όταν τα ελληνικά είναι πιο ανορθόγραφα από τα αγγλικά 

 

 



Φωτογραφία: Ελευθερία Στυλιανού 



 



 

 

 

 

 

 



Φωτογραφία: Ζαχαρίας Κοντονικόλας

 

 



Φωτογραφία: Μάριος Πλουτάρχου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ