Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

 


Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο του Kitasweather, σήμερα ο καιρός μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος.

Σταδιακά όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στην οροσειρά του Τροόδους, όπου υπάρχει 25% πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στα κανονικά έως ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 34 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Αργότερα θα εμφανιστεί τοπικά χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Στο βορειοδυτικό 1/4 του νησιού δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος από χαμηλές και μέσες νεφώσεις. Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις κυρίως στα ορεινά αλλά και στο εσωτερικό, όπου τις απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Η πιθανότητα βροχόπτωσης αυξάνεται και με τα μέχρι τώρα στοιχεία ανέρχεται στο 50% για την περιοχή του Τροόδους, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες είναι χαμηλότερες, όπως μπορείτε να δείτε στα Locations. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται ελαφρός πιο κάτω της κανονικής για την εποχή επίπεδα.

Το βράδυ η πιθανότητα για τοπικές βροχές συνεχίζει, κυρίως για το δυτικό ¼ του νησιού και τα βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στο βορειοδυτικό ¼ του νησιού. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν σταδιακά στα ορεινά και στο εσωτερικό, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν νοτιοανατολική κίνηση και ίσως επηρεάσουν τοπικά κάποια νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνετε γύρω στους 1 έως 3 βαθμούς κάτω της κανονικής.

Το Σάββατο δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, ενώ από την Κυριακή μέχρι το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το φαινόμενο «Omega Block»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ