Έτσι θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ασθενής χαμηλή πίεση δυτικά της Κύπρου προσεγγίζει την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, σήμερα (Πέμπτη) ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος.

Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις κυρίως στα ορεινά αλλά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, όπου κυρίως αργά το απόγευμα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Η πιθανότητα βροχόπτωσης ανέρχεται στο 40% για την περιοχή του Τροόδους, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες είναι χαμηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, και στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 40%. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού και στα ορεινά. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν σταδιακά στα ορεινά και νότια-νοτιοανατολικά, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στον 1 βαθμό κάτω της κανονικής.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνοδος θερμοκρασίας.

Από την Κυριακή μέχρι το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ