Πάμε σινεμά στην παραλία

Tο αγαπημένο πρόγραμμα προβολών στην παραλία, «See Fest  2017 - Σινεμά στην Παραλία», επιστρέφει.

 


Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ, στις 9, 17, 23, 30 Αυγούστου 2017, στις 20:30.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 «SeeFest - Σινεμά στην Παραλία» επιστρέφει και προσκαλεί ντόπιους, ξένους και επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν μια κινηματογραφική εμπειρία κάτω από τα άστρα και δίπλα από το κύμα.

Αυτή τη χρονιά, με χορηγό τον ΟΠΑΠ, προτείνονται 4 ταινίες που συνδυάζουν ανθρώπινες ιστορίες με χιούμορ, υπερβάσεις  και περιπέτειες συνδέοντας και δημιουργώντας συνθήκες επικοινωνίας μέσω της μεγάλης δύναμης της 7ης τέχνης.

 

 

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η Καλύτερη Στιγμή τους (Μ. Βρετανία. 2016, 117΄)

Στο Λονδίνο του 1940, η νεαρή Κάτριν προσλαμβάνεται ως σεναριογράφος μιας πατριωτικής ταινίας που ετοιμάζει το υπουργείο Πληροφοριών. Ξεκινώντας να γράψει μια πραγματική ιστορία γυναικείου ηρωισμού, καταλαβαίνει γρήγορα πως ο μύθος είναι πάντα γοητευτικότερος από τα γεγονότα, σε έναν αστείο όσο και συγκινητικό φόρο τιμής στη μυθοπλαστική δύναμη του σινεμά, στα κλισέ, τα τρικ και τα αληθινά ψέματά του.

Σενάριο: Gaby Chiappe, Lissa Evans

Σκηνοθεσία: Lone Scherfig

Ηθοποιοί: Jeremy Irons, Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Jack Huston, Ellis Cole κ.α.

Στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

 

 

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Θεέ μου, τι σου κάναμε; (Quest-ce qu'on a fait au Bon Dieu?) ( Γαλλία, 2014, 97’)

Serial (Bad) Weddings

Ο Κλοντ και η Μαρί είναι ένα αστικό ζευγάρι Καθολικών Γάλλων. Οι τρεις κόρες τους, τους έχουν πικράνει, καθώς η μια έχει παντρευτεί έναν Εβραίο, η δεύτερη έναν Μουσουλμάνο και η τρίτη έναν Κινέζο. Η αγωνία τους κορυφώνεται, όταν η τέταρτη κόρη τους, τους ανακοινώνει ότι παντρεύεται και αναθαρρούν προσωρινά, μαθαίνοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της είναι Γάλλος Καθολικός. Τα όνειρά τους θα γκρεμιστούν όταν αποκαλυφθεί ότι ο νεαρός είναι Γάλλος Αφρικανός, με γονείς εξίσου παραδοσιακούς και αυστηρούς στη δική τους κουλτούρα.

Σενάριο/σκηνοθεσία: Philippe de Chauveron

Ηθοποιοί: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Charles Koffi, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, κ.α.

Στη Γαλλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

 

 

23 Αυγούστου 2017

Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε

(Σουηδία, 2013, 114’)

Ο τρόφιμος ενός γηροκομείου αρνείται να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του και πηδώντας από το παράθυρο, φεύγει προς το άγνωστο. Ενώ αναπολεί τα γεγονότα της ζωής του, θα βρεθεί κρατώντας μια βαλίτσα γεμάτη εκατομμύρια σουηδικές κορόνες κι έχοντας την αστυνομία και μια εγκληματική συμμορία στο κατόπι του.

Σενάριο: Felix Herngren, Hans Ingemansson

Σκηνοθεσία: Felix Herngren

Ηθοποιοί: Robert Gustafsson, Mia Skäringer, Iwar Wiklander, David Wiberg, Jens Hultén, David Shackleton, Ralph Carlsson, Georg Nikoloff, Alan Ford κ.α.

Στην αγγλική γλώσσα με με ελληνικούς υπότιτλους

 

 

30  Αυγούστου 2017

Η Ελιά (El Olivo, Ισπανία 2016 100’)

Μια ταινία που συνδυάζει χιούμορ και ανθρωπιά.   Ένα τρυφερό  road movie που προβάλλει τις διαφορές ανάμεσα στον ευρωπαϊκό  Νότο  και τον ισχυρό Βορρά μέσα από την ιστορία της Άλμας. Η ηρωίδα  ξεκινά από την Ισπανία με ένα φίλο και το θείο της, για να φέρει πίσω την οικογενειακή αιωνόβια ελιά από μια εταιρεία στο Ντίσελντορφ. Η πώληση της αιωνόβιας ελιάς  πριν χρόνια ήταν η αιτία να τσακωθούν οι ιδιοκτήτες της, πατέρας και παππούς, με τον τελευταίο να πέφτει σε μαρασμό και έπειτα από πολυετή σιωπή να έχει σταματήσει πλέον και να τρώει.

Σενάριο: Paul Laverty

Σκηνοθεσία: Icíar Bollaín  

Ηθοποιοί: Anna Castillo, Javier Gutiérrez, Pep Ambròs, Manuel Cucala, Miguel Angel Aladren, Carme Pla, Ana Isabel Mena, María Romero, Paula Usero κ.α.

Στην ισπανική γλώσσα με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους

 

 

INFO

Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ

9, 17, 23, 30 Αυγούστου 2017

Ώρα 20:30

Χορηγός «See Fest - Σινεμά στην Παραλία»: ΟΠΑΠ

Χορηγός Επικοινωνίας: Time out, city.com.cy

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ, στις 9, 17, 23, 30 Αυγούστου 2017, στις 20:30.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ