Ο κιθαρίστας των Rolling Stones μιλά για την εμπειρία του με τον καρκίνο

Ο Ronnie Wood, ο γνωστός κιθαρίστας των Rolling Stones μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτεια που είχε με τον καρκίνο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο 70χρονος διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα τον Μάιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο εμβληματικός κιθαρίστας των Rolling Stones μίλησε για την εμπειρία του.

Χαρακτηριστικά είπε πως «είχα μια μάχη με έναν δύσκολο καρκίνο του πνεύμονα. Υπήρξε μία εβδομάδα που όλα κρέμονταν από μία κλωστή και θα μπορούσε να πέσει η αυλαία, η ώρα να πω αντίο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Οι γιατροί διέγνωσαν τον καρκίνο πριν από περίπου τρεις μήνες κατά τη διάρκεια ενός τυπικού check up.

Μιλώντας για τη στιγμή που ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο, είπε: «Επέστρεψε και μου είπε ότι είχα αυτό το στον αριστερό μου πνεύμονα. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν εξεπλάγην. Γνώριζα ότι είχα να κάνω ακτινογραφία από την εποχή που νοσηλεύτηκα στο Cottonwood (κλινική αποτοξίνωσης στην Αριζόνα) το 2002. Mε ρώτησε τι ήθελα να κάνω και η απάντηση μου ήταν απλή: Απλώς βγάλτο από μέσα μου».

    

«Αλλά μετά ακολούθησε μία εβδομάδα με εξετάσεις. Έπρεπε να δουν αν είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Αν είχε συμβεί αυτό, όλα θα είχαν τελειώσει», είπε.  

 Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όποια και αν ήταν τα αποτελέσματα είχε αποφασίσει να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπεία για να μην χάσει τα μαλλιά του. 

«Δεν θα έχανα τα μαλλιά μου», δήλωσε. «Τα μαλλιά δεν θα πήγαιναν πουθενά τους είπα».    

Οι γιατροί τελικά αφαίρεσαν με επιτυχία ένα κομμάτι από τον αριστερό πνεύμονα του Wood. 

«Είμαι καλά τώρα. Αλλά θα πρέπει να κάνω εξετάσεις κάθε τρεις μήνες. Το βρήκαν νωρίς. Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν εξετάσεις. Να κάνουν εξονυχιστικές εξετάσεις. Ήμουν πολύ τυχερός, αλλά πάντα είχα έναν πολύ δυνατό φύλακα άγγελο που με προστάτευε. Δικαιωματικά δεν θα έπρεπε να ήμουν εδώ».

«Το έπαθα αφότου έκοψα το κάπνισμα, πώς κατάφερα να επιβιώσω μετά από 50 χρόνια μανιώδους καπνίσματος, αλλά και όλων των άλλων κακών συνηθειών χωρίς να μου συμβεί κάτι; Κάποιος εκεί πάνω πρέπει να με συμπαθεί» κατέληξε. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ