Τι συνέβη τελικά με τη βαμμένη χελώνα

Χθες, διαβάζαμε για την «κακοποιημένη» χελώνα, με τα ακρωτηριασμένα άκρα, που βρέθηκε σε παραλία της Πάφου, αλλά και τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν για να καταδικάσουν την αποτρόπαια πράξη.

 


Article featured image
Article featured image

Τελικά, η ιστορία σε σχέση με τον θάνατο της χελώνας είναι λίγο διαφορετική.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η χελώνα δεν κακοποιήθηκε από κανέναν, ενώ μάλλον δεν κτυπήθηκε ούτε από ψαράδες. Σημειώνεται δε πως ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και πως τα άκρα της δεν ήταν ακρωτηριασμένα... Απεβίωσε λόγω ηλικίας ή άλλης αιτίας, αφού διανύουμε την περίοδο αναπαραγωγής της, κάτι που σημαίνει ότι βγαίνει έξω συχνά, αναφέρουν οι πηγές μας.

Όπως μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές, η χελώνα ξεβράστηκε νεκρή στην ακτή, εκεί την βρήκαν λειτουργοί του Προγράμματος Προστασίας Θαλάσσιων Χελώνων οι οποίοι είχαν ενημερωθεί σχετικά. Αφού την εντόπισαν, προχώρησαν σε μια συνήθη τακτική που εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, βάφοντάς την με κόκκινο σπρέι, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησαν την αρμόδια δημοτική Αρχή για να τη μαζέψει.

Το βάψιμο με σπρέι γίνεται για δυο λόγους. Τόσο για να μην μετρηθεί ξανά ως νεκρή, αλλά και για να μην την πάρει κάποιος να τη γδάρει και να πάρει το καβούκι της, κάτι το οποίο απ’ ότι μαθαίνουμε είχε συμβεί στη Λεμεσό πριν από δύο βδομάδες…

Μάθαμε, τέλος, πως εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση από το Τμήμα Αλιείας για το συμβάν, ξεκαθαρίζοντας τι ακριβώς συνέβη με τη χελώνα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ