Έρχεται στην Κύπρο ζέστη από Βόρειο Αφρική

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, σήμερα Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης και αραιής ομίχλης ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος.

Στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα σε όλες τις περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 24 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη θα μας επηρεάσουν πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή από Βόρειο Αφρική, εκτοξεύοντας τις θερμοκρασίες γύρω στους 2 έως 6 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την πιο μεγάλη απόκλιση από την κανονική θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσει γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου (θερμοκρασίες Ιούλη). Σε ημιορεινές περιοχές πιθανό να καταγραφούν και λίγο πιο ψηλές θερμοκρασίες από ότι στο εσωτερικό. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι σχετικά χαμηλά.

Την Παρασκευή αναμένεται να μας επηρεάσει ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα και θα εκτοπίσει τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας, ρίχνοντας τις θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 αλλά αρχικά στα προσήνεµα, µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Στην ατµόσφαιρα θα συνεχίσει να παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά το απόγευµα στα δυτικά παράλια, παροδικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 αλλά στα προσήνεµα, µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση την Παρασκευή ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα παραµείνει στα επίπεδα της Παρασκευής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ