Αναγνωρίζετε κάποιο από τα κορίτσια στις φωτογραφίες;

Εικόνες από το παρελθόν. Από μια εποχή ανέμελη και αθώα, που τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Στιγμές στο σχολείο, και από σημαντικές εκδηλώσεις που για κάποιους χάραξαν ανεξίτηλα στις μνήμες και σημάδεψαν ολόκληρη τους τη ζωή. Μια ζωή όμως που κάποιοι τους στέρησαν, χωρίς να τους ρωτήσουν και το μόνο που άφησαν ήταν οι μνήμες και μερικές ξεθωριασμένες φωτογραφίες.

 


Article featured image
Article featured image

Κατά καιρούς εντοπίζουμε στο διαδίκτυο αναρτήσεις με φωτογραφίες προσφύγων, που άφησαν φεύγοντας την περίοδο του πολέμου, πίσω στα σπίτια τους. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι και αυτή του άλμπουμ που ανέβασε πρόσφατα ο διαχειριστής του κλειστού group  «Varosha,Famagusta,Cyprus (Kapalı Maraş Αμμόχωστος Ammóchostos)-The Solution» Robin Plummer, με εικόνες από ανέμελες στιγμές μιας παρέας κοριτσιών από το σχολείο, τη θάλασσα και διάφορες άλλες συναθροίσεις, λίγο πριν τον πόλεμο του 1974. 

Όπως δηλώνει στη λεζάντα, οι φωτογραφίες βρέθηκαν και είναι από το Βαρώσι και αναζητούν τους ιδιοκτήτες τους. Μήπως τους αναγνωρίζετε;

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ