Αν θες να μάθεις την αλήθεια που σου κρύβουν μέθυσέ τους

Φρόντισε όμως να βρίσκεστε σε κάποιο οικείο σπίτι και φυσικά να μη χρειαστεί να οδηγήσει κάποιος μετά.

 


Article featured image
Article featured image

Το ότι το αλκοόλ μειώνεις τις αντιστάσεις και τις συστολές οι περισσότεροι το γνωρίζουμε όχι μόνο εξ ακοής, αλλά και εμπειρικά αφού σίγουρα υπήρξαν φορές που τα τσούξαμε λίγο περισσότερο και χάσαμε τον έλεγχο. 

Το γεγονός όμως, πλέον, επιβεβαιώνει και η επιστήμη αφού σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, όταν μεθάμε αποκαλύπτουμε τον πραγματικό μας εαυτό και τα όσα κάνουμε, είναι όλα όσα κρύβουμε επιμελώς στο υποσυνείδητο όσο είμαστε νηφάλιοι.   

Στο πλαίσιο του πειράματος που διεξήγαγαν οι ερευνητές, χώρισαν τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτό σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωσε σόδα και η δεύτερη σόδα αναμεμιγμένη με αλκοόλ. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να περάσουν από μία σειρά δοκιμασιών. Όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρξε καμία αλλαγή συμπεριφοράς. Αυτοί που κατανάλωσαν αλκοόλ ένιωθαν την επήρειά του, αλλά οι παρατηρητές δεν διέκριναν διαφορές στη συμπεριφορά τους.

Μάλιστα, όσοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, δήλωσαν πως ένιωθαν τις αναστολές τους να εξανεμίζονται και την αυτοπεποίθησή τους να ανεβαίνει, όμως όσοι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ το μόνο που παρατήρησαν στα μέλη της άλλης ομάδας ήταν πως φαίνονταν λίγο πιο εξωστρεφή.

Όπως εξηγούν, λοιπόν, οι επιστήμονες όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ το μόνο που καταλαβαίνουν οι άλλοι για εμάς είναι πως είμαστε πιο εξωστρεφείς, όλα τα άλλα είναι μέσα στο κεφάλι μας!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ