Ποιες μέρες θα βρέξει στην Κύπρο;

Άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το πρώτο μισό της μέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ και το απόγευμα ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 στα παράλια και 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια παράλια από τον Ακάμα μέχρι το Ριζοκάρπασο. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια, χωρίς να αποκλείεται τοπικά, για λίγο τα ποσοστά να είναι ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως νωρίς το πρωί, στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Πέμπτη.

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και αναμένονται τοπικές βροχές. Πτώση θερμοκρασίας.

Το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στο Τρόοδος αναμένεται χιονόπτωση από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω.

Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στο Τρόοδος αναμένονται ακόμα λίγα χιόνια στα υψόμετρα που προαναφέραμε. Περαιτέρω μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο τοπικών ελαφρών βροχών, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά, το απόγευµα. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο τοπικών ελαφρών βροχών, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων, κυρίως ελαφρών βροχών. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο τοπικών βροχών ενώ αργότερα θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και πιθανόν µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και πιθανόν µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση το Σαββατοκύριακο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ