Όχι στη βαρβαρότητα κατά Αφρίκα-Λεβέντ

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει μέσω ανακοίνωσης τη βαρβαρότητα που εκδηλώνεται σε βάρος μιας εφημερίδας και των λειτουργών της.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί στα γραφεία της «Αφρίκα», στην κατεχόμενη Λευκωσία, και επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ερντογάν χαρακτήρισε την εφημερίδα ως «ξεφτιλισμένη εφημερίδα», που έβαλε τίτλο ότι ο τουρκικός στρατός εισέβαλε και στη Συρία μετά την Κύπρο. «Τι ανηθικότητα είναι αυτή, τι αισχρότητα. Τα αδέλφια μου από τη βόρεια Κύπρο πρέπει να δώσουν την απάντηση που πρέπει».

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Αφρίκα, έχοντας τον Τούρκο Πρόεδρο στο πρωτοσέλιδο, αναφέρει: «Την αποκαλείς κατάκτηση, το αποκαλούμε κατοχή! Το ονομάζετε πόλεμο, το λέμε ειρήνη! Θέλετε να επικροτήσετε την αιματοχυσία; Μην περιμένετε τίποτα! Η κουλτούρα η δική σας, του λιντσαρίσματος, δεν θα περάσει στη δική μας, την κυπριακή». Διαβάστε περισσότερα στο Sigmalive.

  

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου:«Όχι στη βαρβαρότητα κατά Αφρίκα-Λεβέντ

Όνειδος, ντροπή και προσβολή για την ελευθεροτυπία, την ελευθερία έκφρασης και κάθε έννοια δημοκρατίας συνιστούν οι βανδαλισμοί, οι βιαιοπραγίες, οι προπηλακισμοί ακραίων εθνικιστικών στοιχείων στην κατεχόμενη Κύπρο σε βάρος της εφημερίδας Αφρίκα, των δημοσιογράφων και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει με αποτροπιασμό και βδελυγμία τη βαρβαρότητα που εκδηλώνεται σε βάρος μιας εφημερίδας και των λειτουργών της. Οι Ελληνοκύπριοι δημοσιογράφοι ενώνουν τη φωνή τους με τους Τουρκοκύπριους συναδέλφους τους και στηρίζουν την προσπάθεια τους για το αυτονόητο, να λένε ελεύθερα την άποψή τους στην κοινή γνώμη στην οποία απευθύνονται. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπηρέτες καμιάς εξουσίας, όσο ισχυρή και απόλυτη κι αν είναι αυτή. Η φίμωση δεν θα περάσει.

Για τα όσα βιώνουν, γι’ ακόμη μια φορά η Αφρίκα και οι άνθρωποι της θα ενημερωθούν ενδελεχώς η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Κύπρου»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ