Άστατος ο καιρός στην Κύπρο μέχρι την Παρασκευή

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας.

Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση από περίπου 1500 μέτρα και άνω, με ελαφριά χιονόστρωση από περίπου 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τοπικά, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και ανατολικά παράλια, οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες και πιθανό να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση από περίπου 1400 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από 1500 μέτρα περίπου και άνω. Η χιονόπτωση θα είναι κατά διαστήματα πυκνή με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και -3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται παγετός.

Αύριο Πέμπτη συνεχίζει ο άστατος καιρός με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τοπικά οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες και πιθανό να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στα ορεινά αναμένεται βαριά χιονόπτωση από περίπου 1300 μέτρα και άνω, με βαριές χιονοστρώσεις από περίπου 1400 μέτρα και άνω. Η χιονόπτωση θα είναι κατά διαστήματα πυκνή με βαριές χιονοστρώσεις. Σε περίπτωση εκδήλωσης χιονοκαταιγίδας, η χιονόπτωση και χιονόστρωση -στην περιοχή που θα εκδηλωθεί- θα είναι πολύ βαριά. Πτώση θερμοκρασίας.

Το βράδυ της Πέμπτης αλλά και την Παρασκευή, ο άστατος καιρός συνεχίζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά οι βαριές χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις κατά διαστήματα συνεχίζουν. Τα υψόμετρα που θα σημειώνονται χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις ενδέχεται να είναι κατά 100-200 μέτρα πιο χαμηλά από τα υψόμετρα που αναφέραμε για τη μέρα της Πέμπτης.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θα υπάρχει αρκετό χιόνι ώστε να ανοίξουν επιτέλους οι πίστες του σκι στο Τρόοδος, καθώς και για όλες τις σχετικές δραστηριότητες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ