Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο

Ασθενής ψηλή πίεση και σχετικά θερμές για την εποχή αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος. Στα ορεινά/ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό και νότια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι 2-3 μποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και -1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-2 μποφόρ και το απόγευμα θαλάσσιοι 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και -1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Ο καιρός συνεχίζει παρόμοιος με αύριο μέχρι την Παρασκευή.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας βαρομετρικό χαμηλό με βροχές, τοπικές καταιγίδες και πιθανό λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ ενώ η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 8 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι θαλάσσιοι, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ