Έρχεται ζέστη στην Κύπρο και μετά… βροχές

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ και το απόγευμα θαλάσσιοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή με ασθενείς κυρίως ανέμους. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να αιωρείται αραιή σκόνη. Μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που παροδικά, κυρίως στα βόρεια και δυτικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 5 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε τη θερµοκρασία να µη σηµειώνει αξιόλογη µεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος από ψηλές νεφώσεις ενώ την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ