Κι όμως, την Παρασκευή ολοκληρώνεται

Μένουν ακόμη τρεις ημέρες.

 


Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, προβάλλοντας δεκάδες μικρού μήκους ταινίες στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα και παρουσιάζοντας εκδηλώσεις για τον μικρού μήκους κινηματογράφο.

Τελευταίες προβολές, Βραβεύσεις, και Πάρτι Λήξης την Παρασκευή 19/10 

 Τελετή Βράβευση

Η φεστιβαλική εβδομάδα με τις προβολές ταινιών μικρού μήκους από την Κύπρο και τον κόσμο, τα παράλληλα, θεματικά αφιερώματα, τις site-specific προβολές, και το πλούσιο οπτικοακουστικό θέαμα πλησιάζει στο τέλος της. Οι εκδηλώσεις του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου θα κορυφωθούν με την τελετή βράβευσης την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο Θέατρο Ριάλτο. 

Η διεθνής πενταμελής κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον  βραβευμένο Έλληνα πεζογράφο, μεταφραστή, σεναριογράφο και σκηνοθέτη Αχιλλέα Κυριακίδη θα ανακοινώσει τους νικητές σε εθνικό και διαγωνιστικό μέρος. Η επιτροπή φέτος αποτελείται από τους Jean Rice, Παραγωγό - Υπεύθυνη Προγραμμάτων στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Ιρλανδίας, Daniel Ebner - Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Vienna Shorts  από την Αυστρία, Kilian Lilienfeld - Film Programmer από την Ελβετία, και τον Κύπριο σκηνοθέτη Ρένο Γάβρη. 

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο μπροστά από το Θέατρο Ριάλτο, μετά από τις τελευταίες προβολές του διαγωνιστικού, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι και προβολές μουσικών βίντεο από το πρόγραμμα Amaze Me!, τα οποία θα προβάλλονται στον εξωτερικό χώρο του Θεάτρου.Τα βραβεία για τα οποία διαγωνίζονται οι δημιουργοί και οι ταινίες τους είναι:

• 1o Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

• Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας

• 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

• Βραβείο Καλύτερου ΝτοκιμαντέρΟι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται επίσης για:

• 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας

• 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας

Παράλληλα, οι εταιρείες Stefilm και ΤΟΝΙΚΟΝ χορηγούν δύο βραβεία υπό μορφή υπηρεσιών σε κυπριακές παραγωγές:

• Βραβείο «Ντίνου Κατσουρίδη» για την Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Κυπριακή Ταινία (Παροχή τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη μικρού μήκους του δημιουργού, μια προσφορά της εταιρείας TONIKON)

• Bραβείο Φωτογραφίας: Υπηρεσίες post-production, colour correction και DCP in HD – μια προσφορά της εταιρείας Stefilm

 

Φέτος εισάγεται για πρώτη φορά χρηματικό βραβείο από τον Δήμο Λεμεσού για την Καλύτερη Ερμηνεία σε Κυπριακή Ταινία, αξίας €500. 

Φοιτητές από το τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου θα απονείμουν το «Βραβείο Φοιτητών» για το πρόγραμμα «Amaze me!», μια επιλογή από κορυφαία μουσικά βίντεο, που θα δούμε στο πάρτι λήξης του Φεστιβάλ. Η είσοδος στις προβολές και εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π. και του Θεάτρου Ριάλτο.

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus 

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc18

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου, την ιστοσελίδα του, ή την εφαρμογή Rialto Theatre App)

Κατάλληλο για άνω των 18.

Πληροφορίες:  Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45- www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy

Διοργανωτές: Πολιτιστικές Υπηρεσίας, Θέατρο Ριάλτο 

Συνδιοργανωτές: 
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο & Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

Χορηγοί Επικοινωνίας:  ΡΙΚ, CITY, ERT3


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ