Τρέχω στην πόλη μου

Με κύρια αποστολή την ενθάρρυνση αλλά και διευκόλυνση των αρχάριων δρομέων να αρχίσουν να γυμνάζονται, θα παρέχονται μέσα από μικρής διάρκειας φιλμάκια, δομημένες συμβουλές εκγύμνασης, διατροφής κτλ.

 


Article featured image
Article featured image

Ταυτόχρονα, με εβδομαδιαίες νυχτερινές δρομικές εξορμήσεις (προπονήσεις) μέσα στην πόλη γνωρίζουμε τις διάφορες γειτονίες της πόλης, τρέχοντας. Αυτό έχει στόχο της δημιουργία δρομικών παρεών ατόμων με τις ίδιες ανάγκες και προσδοκίες αλλά και την γνωριμία με την πόλη μέσα από μια άλλη οπτική γωνία.

Στη συγκεκριμένη ενέργεια εμπλέκεται πλειάδα καταξιωμένων επιστημόνων και επαγγελματιών με διάφορες ειδικότητες όπου με βίντεο, γραπτά κείμενα, παρουσιάσεις και προπονήσεις θα βοηθήσουν τους αρχάριους δρομείς. Επιτομή αυτής της προσπάθεια είναι η ΔΩΡΕΑΝ εκγύμναση (Personal Training) των αρχαρίων δρομέων από την κορυφαία αλυσίδα γυμναστηρίων στον ελληνικό χώρο την ALTER LIFE με ειδικά προπονητικά πρωτόκολλα για τον Μαραθώνιο Λευκωσίας.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μία σειρά από βίντεο διάρκειας 60’’ (εξήντα δευτερολέπτων) που περιέχουν προπονητικό πρόγραμμα για αρχαρίους δρομείς και περιπατητές (power walking) διάρκειας 16 εβδομάδων για την ορθή προετοιμασία των δρομέων που έχουν στόχο την συμμετοχή τους στα αγωνίσματα 5 και 10 χιλιομέτρων αντιστοίχως, ενώ επιπρόσθετα περιέχουν και γενικές προπονητικές πληροφορίες.

Το προπονητικό πρόγραμμα που θα δημοσιεύεται και κοινοποιείται σε εβδομαδιαία βάση θα υποστηρίζεται από μια πλειάδα επιστημόνων και επαγγελματιών που θα προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές όπως:

1.       Γυμναστές

2.       Φυσικοθεραπευτές

3.       Αθλητικούς Διατροφολόγους

4.       Εργοφυσιολόγους

5.       Sports Psychologists

6.       Εργοθεραπευτές

7.       Καρδιολόγους

8.       Πνευμονολόγους

9.       Ορθοπεδικούς

10.     Sports Medicine

 

 

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμβουλές και προτάσεις για την κατάλληλη επιλογή αθλητικών ρούχων, παπουτσιών και άλλων δρομικών accessories ως και την ορθή χρήση και λήψη βιταμινών, συμπληρωμάτων, gps watches, κτλ.

Με στόχο την δωρεάν εκγύμναση αρχαρίων δρομέων και περιπατητών και την συμμετοχή τους στους μικρούς αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα θα πραγματοποιούνται νυχτερινές δρομικές εξορμήσεις. Οι εξορμήσεις  για αρχάριους και ερασιτέχνες δρομείς που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα έχουν διαφορετική αφετηρία και δρομολόγιο κάθε φορά περιδιαβάζοντας στις διάφορες γειτονίες της πόλης. Οι προπονήσεις θα είναι σε ρυθμούς που θα διευκολύνουν την συμμετοχή διαφόρων επιπέδων και ταχυτήτων δρομείς χωρίς να μένει κανείς πίσω, ενώ κατά την διαδρομή θα προβάλλονται ιστορικές και άλλες σημαντικές πτυχές της πόλης.

Σε όλες τις δρομικές εξορμήσεις θα υπάρχουν μαζί με τους δρομείς τουλάχιστον δύο πιστοποιημένοι πρώτοι βοηθοί, φαρμακείο, απινιδωτής και βεβαίως μουσική επένδυση. Της εξόρμησης θα προηγείται ποδήλατο με φωτάκια ως και δρομείς με φωσφορούχα γιλέκα ως επίσης και στην ουρά της δρομικής πορείας.

Το πρόγραμμα και ο χάρτης της κάθε διαδρομής θα βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του αγώνα και στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σχετικές ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται μέσω της ιστοσελίδας και των άλλων μέσων.

 

ALTER LIFE EMPOWER YOURSELF

Σε αυτή την κοινωνικό - πολιτισμικό - αθλητική “διαδρομή” των τεσσάρων μηνών το ALTERLIFE Boutique Λευκωσίας θα ηγηθεί της Δράσης “Τρέχω στην πόλη μου”. Θέλοντας να παρασύρουμε τους πολίτες της Λευκωσίας στον μαγικό κόσμο της σωματικής άσκησης δημιουργήσαμε αποκλειστικά δύο πρωτόκολλά για να προετοιμάσουμε καλύτερα για τον αγώνα στις 24 Φεβρουαρίου:

• Empower Yourself Cardio – Special Edition Nicosia Run

• Empower Yourself Strength – Special Edition Nicosia Run

 

Δύο ειδικές εκδόσεις της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας “EMPOWER YOURSELF” αποκλειστικά για τους αρχάριους δρομείς. Στα γυμναστήρια ALTERLIFE στην Λ. Στροβόλου 292, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 16:00 (Δευτέρα - Παρασκευή) οι αρχάριοι δρομείς θα απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ PERSONAL TRAINING αυτό που η στην ALTERLIFE αποκαλούν FITNESS EXCELLENCE.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ