Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Κύπρο

Μπορεί το φθινόπωρο να μπήκε και επίσημα, η ζέστη όμως είναι ακόμα εδώ.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρόβλεψη του Kitasweather:

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 12 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο συνεχίζει παντού ηλιόλουστος ο καιρός εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις τα απογεύματα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση παραμένοντας όμως πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα υπάρχουν περίοδοι µε αυξηµένες ψηλές νεφώσεις αλλά και διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό. Οι άνεµοι θα καταστούν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, ενώ το απόγευµα, στα δυτικά, θα πνέουν µέχρι δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες, ψηλές κυρίως, νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, στα δυτικά παράλια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυµανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα, τα οποία είναι πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ