Αναστασιάδης – Νεοφύτου σημειώσατε Χ

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Οι δηλώσεις Αναστασιάδη και τα τιτιβίσματα Αβέρωφ Νεοφύτου

Έντονα ενοχλημένος από την αναφορά του κ. Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, δήλωσε ότι έχει κουραστεί τις τελευταίες μέρες να ακούει εκτιμήσεις για τσουνάμια! Ορισμένοι, ανέφερε, κινδυνολογούν και προέτρεψε όποιον έχει κάτι υπόψη του να το αναφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι κύριοι Αναστασιάδης και Νεοφύτου, παρότι συζήτησαν τις τελευταίες μέρες τις διαφωνίες τους ιδιαιτέρως, ξέσπασαν ωστόσο, και δημόσια, δημιουργώντας την εντύπωση της απόλυτης ρήξης και της διάστασης απόψεων της Πινδάρου με το Προεδρικό σε σχέση με το Κυπριακό.    



 

Σχεδόν 2.000 οι νεκροί, 5.000 αγνοούμενοι εξαιτίας του σεισμού στην Ινδονησία

Ο απολογισμός του σεισμού 7,5 βαθμών και του τσουνάμι που προκάλεσε την 28η Σεπτεμβρίου στη νήσο Κελέβη της Ινδονησίας αυξήθηκε σε σχεδόν 2.000 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές της χώρας, οι οποίες προεξοφλούν ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμα πιο βαρύς, καθώς περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

 

Image result for tsunami indonesia



1.944 πτώματα έχουν βρεθεί στην πόλη Παλού και στα προάστιά της, μια περιοχή που υπέστη τεράστια καταστροφή από την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση και τα φονικά σεισμικά παλιρροϊκά κύματα που την ακολούθησαν, τόνισε ο Μοχάμαντ Θόχιρ, εκπρόσωπος του στρατού. «Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, διότι δεν έχουμε λάβει ακόμη διαταγή να σταματήσουμε να αναζητούμε πτώματα», εξήγησε ο αξιωματικός στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως οι αγνοούμενοι είναι έως και 5.000, στην πλειονότητά τους παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Πλέον δεν απομένει σχεδόν καμιά ελπίδα να βρεθούν επιζώντες και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανάκτηση των πτωμάτων και την καταμέτρηση των θυμάτων.

 Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ως την 11η Οκτωβρίου, ημερομηνία μετά την οποία οι αγνοούμενοι θα θεωρηθούν νεκροί.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ



 



Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές φέρνει η εβδομάδα

Αλλάζει η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης τις αμέσως επόμενες ημέρες και αναμένονται αρκετές ανωμαλίες στον καιρό, τόσο σε θέμα θερμοκρασιών όσο και υετού, όπως βλέπετε στους πιο κάτω χάρτες.

Αναμένεται να σχηματιστεί Rex Block (Όταν έχουμε αντικυκλώνα ακριβώς βόρεια ενός χαμηλού), όπως φαίνεται στον πιο κάτω χάρτη, στα 500-mb. Αυτό το μοτίβο μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες, όπως φαίνεται να συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση.

 

Image result for rain cyprus



Στην περιοχή του αντικυκλώνα αναμένονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και καθόλου έως ελάχιστος υετός, ενώ στην περιοχή όπου θα βρίσκεται το χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, αναμένονται φυσιολογικές θερμοκρασίες έως πιο κάτω των κανονικών για την εποχή και άστατος καιρός, με ποσότητες υετού που θα ξεπερνούν σε κάποιες περιοχές τις κανονικές τιμές για την εποχή.

Η δική μας περιοχή φαίνεται ότι θα επηρεαστεί από παρατεταμένη περίοδο βροχών, οι οποίες -κατά το πλείστον- θα είναι τοπικές και περιορισμένες στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό.

Οι καταιγίδες που αναμένονται με βάση τα δεδομένα της ατμόσφαιρας, είναι μονοκύτταρες και πολυκύτταρες. Αυτό το είδος καταιγίδων μπορεί να προκαλέσει ριπαίους ανέμους και χαλάζι μικρότερο των 2 εκατοστών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ