Έρχονται κι άλλες βροχές στην Κύπρο

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά το δελτίο του Kitasweather:

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού αλλά σύντομα θα κινηθούν ανατολικά και αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και νότια τμήματα του νησιού ενδέχεται να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 23 έως 24 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά και εσωτερικό το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με αύριο.

Την Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά το απόγευμα.

Το δεύτερο μισό της ερχόμενης εβδομάδας οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται και η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Βόρειο ως βορειοανατολικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια.

Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και στα προσήνεµα µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη εκτός από τα ανατολικά, που θα παραµείνει µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και στα δυτικά, βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά µε το ενδεχόµενο µεµονωµένης βροχής ή και καταιγίδας.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση από την Τετάρτη, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ