Κι όμως οι σούπερ ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ

Αν κοιτάξεις καλύτερα θα τον βρεις στον ιστό του Spiderman και στις υπερδυνάμεις των Fantastic 4 και των Avengers.


Article featured image
Article featured image

Στα 95 του πέθανε ο δημιουργός των ηρώων της Marvel, Stan Lee, ο άνθρωπος που έφτιαξε τη Marvel και κατ’ επέκταση όλους εκείνους τους ήρωες που για δεκαετίες ταυτιζόμαστε, διαβάζοντας ή παρακολουθώντας τις ιστορίες τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του TMZ, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου, όμως το πρωί της Δευτέρας πήγε στην κατοικία του, στο Hollywood Hills, ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Cedars-Sinai Medical Center, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

 outdoor

Illustration: Χάρης Τσέβης

 



Ο Λι γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1922. Γιος μεταναστών από τη Ρουμανία του άρεσε να βλέπει τις ταινίες του Έρολ Φλιν και συνήθιζε να διασκεδάζει τον εαυτό του γράφοντας μικρές ιστορίες δικών του ηρώων. Μπήκε στη βιομηχανία των κόμικ στα 17 του και στα 19 έγραψε την πρώτη δική του ιστορία.

Επινόησε τουλάχιστον 350 χαρακτήρες με μοναδικές προσωπικότητες, ιδιαιτερότητες, δυνάμεις και αδυναμίες. Η μαγεία των ιστοριών του είναι ότι σε αυτές πρωταγωνιστούν ήρωες με πάθη και καταραμένο παρελθόν.

Ο Spiderman, ο Hulk, ο Daredevil , όλοι του οι ήρωες αδυνατούν να ξεπεράσουν τις ψυχολογικές τους αδυναμίες. Μαζί με τους Kirby και Steve Ditko, δημιούργησε εκτός των προαναφερθέντων, τους Avengers, τους Fantastic 4, τον Black Panther, τους X-Men και πολλούς άλλους.

 

 

Με πληροφορίες από Luben.tv


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ