Ο Παναγιώτης Ιορδάνου έδωσε το σκάφος του σε Τούρκο συναθλητή του

Όσα δεν καταφέρνουν οι πολιτικοί πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά και όλοι εμείς που διαιωνίζουμε το μίσος, τα καταφέρνουν δύο αθλητές.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των πρώτων διεθνών αγώνων «Winter Series 2018», στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Αθηνών, ο Τούρκος αθλητής Αλίσιαν Καϊνάρ, που διεκδικούσε μετάλλιο, είδε το σκάφος του να... αχρηστεύεται μιας και έσπασε το κατάρτι.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ως από μηχανής θεός, ο Κύπριος ιστιοπλόος Παναγιώτης Ιορδάνου, βρήκε… λύση, προσφέροντάς του το δικό του και μαζί την ευκαιρία να κατακτήσει τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Οι αγώνες αυτοί θα μείνουν σε όλους αξέχαστοι, λοιπόν, όχι μόνο γιατί έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα οι Ολυμπιονίκες και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά και για το εξαιρετικό αυτό περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας.

Μια κίνηση που δεν έμεινε από κανέναν ασχολίαστη.

 

 

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε με τους δυο πρωταγωνιστές, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι ο αθλητισμός ενώνει. Να σημειωθεί ότι ο Καϊνάρ χάρισε στον Κύπριο ένα πανί για την αξιομνημόνευτη ενέργειά του.

Ο Παναγιώτης Ιορδάνου, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφέρθηκε στο περιστατικό: «Τελειώσαμε την 5η ιστιοδρομία και πηγαίναμε για την 6η, την τελευταία της ημέρας και βλέπω τον Αλικάν να έχει πρόβλημα με το κατάρτι του, να είναι σπασμένο και να είναι γενικότερα προβληματισμένος. Ήταν μέσα στα μετάλλια και δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Σκέφτηκα, επειδή ήμουν και λίγο πίσω στη διοργάνωση, να του δώσω το σκάφος μου για να μπορέσει να διεκδικήσει το μετάλλιο».

Ο ίδιος στερήθηκε τη συμμετοχή του σε μία κούρσα για να μπορέσει να διεκδικήσει το μετάλλιο ο συναθλητής του. «Δεν έτρεξα μόνο σε μία κούρσα, που είχα το δικαίωμα να την αφαιρέσω. Ο συγκεκριμένος αγώνας για εμένα ήταν προετοιμασία, επομένως δεν με πείραξε». Ο Παναγιώτης Ιορδάνου παραδέχτηκε ότι δεν σκέφτηκε τα προβλήματα στις σχέσεις με τη γειτονική χώρα.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα που τα βλέπουμε καθημερινά. Όταν, όμως, είμαι στη θάλασσα δεν σκέφτομαι άλλα πράγματα. Αυτός είναι συναθλητής μου και πολύ καλός μου φίλος. Δεν σκέφτηκα ότι είναι Τούρκος. Είναι φίλος μου, μπορεί μάλιστα να μην έχω τόσο καλούς Κύπριους φίλους».

Ο Κύπριος πρωταθλητής ευχαρίστησε τον Καϊνάρ για το δώρο που του έκανε: «Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Το είχα ανάγκη και το χρειαζόμουν, γιατί τα πανιά αυτά χαλάνε γρήγορα και είναι ένα ωραίο και ακριβό δώρο».

 

 

Από την πλευρά του, ο Αλίσιαν Καϊνάρ παραδέχτηκε ότι τον ξάφνιασε η κίνηση του Κύπριου πρωταθλητή: «Ήταν η δεύτερη ημέρα των αγώνων και αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με το σκάφος μου. Αναγκαστικά δεν θα αγωνιζόμουν στην τελευταία κούρσα της ημέρας, αλλά ο Παναγιώτης μού προσέφερε το σκάφος του. Ήταν μια πολύ ωραία κίνηση, που δεν την περίμενα. Κατάφερα να συμμετάσχω και με τους βαθμούς που πήρα, κατάφερα να κατακτήσω το μετάλλιο. Αυτή η κίνηση πρέπει να είναι παράδειγμα για τα νέα παιδιά».

Στη συνέχεια, ο Κύπριος πρωταθλητής παραδέχτηκε ότι το νόημα του αθλητισμού είναι πως ενώνει: «Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού. Έρχομαι στην Αθήνα πολλές φορές και αυτό που λαμβάνω είναι η φιλοξενία. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν έρχομαι στην Ελλάδα».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ