Τα prints στις τσάντες XENAT δεν είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι

Η Ξένια αποφάσισε να κατεβάσει τα έργα τέχνης από τους τοίχους και να τα κάνει τσάντες, με το αποτέλεσμα να έχει όλα τα φόντα να φύγει από την Κύπρο και να γίνει διεθνές fashion brand. 

 


Article featured image
Article featured image

Με μία πρώτη ματιά, ίσως σκεφτείς ότι είναι ακόμη μια συλλογή με γυναικείες clutch τσάντες με βασικό τους στοιχείο το trend της εποχής.

Κι όμως, μπορεί η δημιουργός τους Ξένια Τσιαμαντά, να πάτησε πάνω στο trend, ωστόσο διαφοροποιήθηκε ζωγραφίζοντας η ίδια τα prints πάνω στις τσάντες που δημιούργησε, χρησιμοποιώντας πινέλο και μία ειδική τεχνική, ούτως ώστε να πετύχει ένα τελικό αποτέλεσμα τόσο ιδιαίτερο όσο το είχε φανταστεί.

Στόχος, όπως λέει στη CITY η Ξένια Τσιαμαντά, ήταν να κατεβάσει τα έργα τέχνης από τους τοίχους και να τα βάλει πάνω σε τσάντες, παπούτσια, ζώνες και άλλα αξεσουάρ. «Ξεκίνησα χρησιμοποιόντας ως καμβά μια διαφορετική επιφάνεια και ζωγράφισα πάνω τους τα δικά μου μοτίβα και σχέδια. Οτιδήποτε βλέπεις ζωγραφισμένο πάνω σε κάθε τσάντα, έγινε με το χέρι και είναι μοναδικό. Δεν επαναλαμβάνεται». 

 



 

Αυτό είναι και το άλλο ατού του brand XENAT (προφέρεται ΖΕΝΑΤ), καθώς κάθε τσάντα είναι μοναδική και δεν υπάρχει δεύτερη στην αγορά. «Δεν ήθελα να φτιάξω ακόμη μία σειρά με γυναικείες τσάντες, ήθελα να δημιουργήσω ένα brand το οποίο θα περιλαμβάνει μοναδικά κομμάτια. Κάθε γυναίκα που κρατάει μια clutch bag XENAT, κρατάει κάτι μοναδικό, δεν υπάρχει δεύτερο. Από τη στιγμή που μπαίνει πινέλο και μπογιά πάνω σε κάθε μία τσάντα, αποκτά ζωή και δική της ταυτότητα. Παράλληλα κάθε τσάντα έχει δικό της κωδικό αυθεντικότητας, ενώ μέσα στη τσάντα υπάρχει ακόμη ένα φακελάκι, με τον κωδικό και την υπογραφή μου, που επιβεβαιώνει ότι είναι unique piece», σημειώνει η δημιουργός του brand.

 



Το XENAT στο μέλλον, όπως αναφέρει η δημιουργός του, φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική και σε παπούτσια, ζώνες και άλλα αξεσουάρ ενώ τα prints θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τα trends και την εποχή που θα βγει η σειρά. Παράλληλα, η Ξένια επιδιώκει να δημιουργήσει και μια πιο καθημερινή σειρά για το απόγευμα και το πρωί.





Μπορείς να βρεις ολόκληρη τη συλλογή XENAT, στο κέντρο Ε.ΚΑ.ΤΕ, στην παλιά Λευκωσία μέχρι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.



Δες περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ