Ένα CAT ανοίγει (τον) δρόμο στον Ακάμα

Εν αναμονή της απαγόρευσης της χρήσης της περιοχής από ιδιωτικά οχήματα, και ενώ υπάρχει Διάταγμα Διατήρησης που δεν επιτρέπει καμία οικοδομική εργασία, έχουν ξεκινήσει έργα βελτίωσης της όδευσης.

 


Article featured image
Article featured image

Δικαίως, λοιπόν, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου διερωτάται με σημερινή ανάρτησή του για τη φύση των οδικών έργων που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες.

Ποιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση:

 

Τι συμβαίνει άραγε μεταξύ Λουτρών της Αφροδίτης και Φοντάνα Αμορόζα;

Το μονοπάτι από τα Λουτρά της Αφροδίτης προς τη Φοντάνα Αμορόζα είναι άκρως επικίνδυνο για τη διέλευση ιδιωτικών οχημάτων, όπως απόδειξε το πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα. Και ενώ οι Αρχές βρίσκονται στη φάση εξέτασης αναγκαίων λύσεων για περιορισμό της όδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου Σχεδίου για το Εθνικό Δασικό Πάρκο π.χ. χρήση του μονοπατιού μόνο από οχήματα 4Χ4 του Πάρκου, πρόταση που χαιρετίζουμε, κάτι νέο συμβαίνει στην περιοχή.

Έχουν ξεκινήσει έργα βελτίωσης της όδευσης, εν αναμονή της απαγόρευσης της χρήσης της από ιδιωτικά οχήματα, και ενώ για τη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει Διάταγμα Διατήρησης που δεν επιτρέπει καμία οικοδομική εργασία.

Συνάμα, σε πρόσφατη απαντητική επιστολή του Υπουργού κ. Καδή σχετικά με τις ανησυχίες των περιβαλλοντικών ΜΚΟ, διαβεβαιωθήκαμε ότι η συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου θα αποτελέσει αντικείμενο εκτενούς συζήτησης και επιστημονικής μελέτης.

Δικαίως, λοιπόν, διερωτόμαστε για τη φύση των οδικών έργων που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες, και γενικότερα για το μέλλον του Ακάμα που παραμένει αβέβαιο.

 

 

Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με τους Αρμόδιους έτσι ώστε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και θα επανέλθουμε.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ