Παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομίας από αύριο

Από αύριο Δευτέρα, (3 Δεκεμβρίου) μέχρι και τις 9 του ίδιου μήνα, πραγματοποιείται η 8η για φέτος παγκύπρια εκστρατεία αντιμετώπισης του φαινομένου της οδήγησης υπό  την επήρεια αλκοόλης.


Article featured image
Article featured image

Σημειώνεται, ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό 25 % περίπου, όλων των οδικών θανάτων, οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, έστω και σε χαμηλά επίπεδα, αυξάνει τον κίνδυνο εμπλοκής σε οδική σύγκρουση, δεδομένου, ότι μεγαλώνει τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού και μειώνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και την οπτική οξύτητα.

Επίσης, συντελεί στην έλλειψη ορθής κρίσης και σε υπερβολική αυτοπεποίθηση, με την πιθανότητα επίδειξης και άλλης επικίνδυνης συμπεριφοράς, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Επιστήμονες μετέτρεψαν κόκκινες φράουλες σε λευκές με μία μόνο αλλαγή στο DNA

Article featured image

(Πώς) μισό καρβέλι ψωμί κόστισε σε έναν φούρναρη 15.000 ευρώ

Article featured image

Αυτές είναι οι πόλεις με την καλύτερη νυχτερινή ζωή στον κόσμο