Τέλος στο «I am Amsterdam»

Το διάσημο αξιοθέατο δεν υπάρχει πια.

 


Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της ολλανδικής πρωτεύουσας, το «I am Amsterdam» δεν υπάρχει πια, καθώς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να το απομακρύνει οριστικά.

Το συγκεκριμένο σημείο, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή, καθώς υπολογίζεται πως τουρίστες έβγαζαν εκεί καθημερινά σχεδόν 8.000 φωτογραφίες.  

Το «I Amsterdam» τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μπροστά από το Εθνικό Μουσείο πριν από 14 χρόνια.

Η απόφαση να απομακρυνθούν τα γράμματα ελήφθη από το αριστερό κόμμα GroenLinks, που έχει αυτήν τη στιγμή την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.   

Όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος, το σλόγκαν είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα».   

Το Άμστερνταμ, μια πόλη 850.000 κατοίκων, πάσχει από «υπερ-τουρισμό» καθώς δέχεται κάθε χρόνο πάνω από 12 εκατομμύρια τουρίστες, είτε από άλλες Ολλανδικές πόλεις, είτε από το εξωτερικό.   

«Το μήνυμα "I Amsterdam" είναι πως είμαστε όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη», σχολίασε η Femke Roosma, μέλος των GroenLinks. 

Με πληροφορίες από τη Lifo


Σχετικα

Πώς θα βγάλεις φωτογραφία τον καθρέφτη που θες να πουλήσεις;

Στην Ελλάδα οι υποψήφιοι το «τερμάτισαν»

Τι συμβαίνει με τις μετρήσεις της θερμοκρασίας στο κέντρο της Λευκωσίας;

Γι’ αυτό θα παρακολουθήσουμε τις εκλογές από το ΣΙΓΜΑ

Έστησε πάγκο στη Βενετία ο Banksy

Σε αυτό το κομμωτήριο αντί για καθρέφτες έχει έργα τέχνης