Χωρίς παρουσιαστή τα φετινά Όσκαρ

Τη μία μέρα ανακοίνωσαν το όνομά του και την επόμενη αυτός παραιτήθηκε.

 


Article featured image
Article featured image

Στραβά ξεκίνησε η φετινή 91η διοργάνωση των Όσκαρ, αφού πριν καλά –καλά καταλήξει και ανακοινώσει τον παρουσιαστή που θα ηγείται της φετινής διοργάνωσης και να τον καλωσορίσει στην οικογένεια των Όσκαρ, αυτός παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Την περασμένη Τετάρτη, ο ηθοποιός Κέβιν Χαρτ, μέσω Twitter, ανακοίνωνε ότι επιτέλους κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να παρουσιάσει τα Όσκαρ, με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης να τον καλωσορίζουν στην οικογένεια.

Ωστόσο, δύο μέρες μετά την ανακοίνωση, με νέα του ανακοίνωση ο ηθοποιός παραιτήθηκε από την παρουσίαση, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας εκατοντάδων ομοφοβικών αστείων που είχε κάνει κατά το παρελθόν.

«Επέλεξα να παραιτηθώ και να μην παρουσιάσω τη φετινή τελετή των `Οσκαρ ... και αυτό γιατί δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή από μια βραδιά στην οποία θα μπορούσαν να τιμηθούν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤ για τα σκληρά λόγια που είχα πει κατά το παρελθόν», έγραψε ο Χαρτ σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα και μια νέα κρίση για τη δημόσια εικόνα της για την επιλογή να αναθέσει στον Χαρτ την παρουσίαση της βραδιάς. Πόσο μάλλον που ξαναήρθαν στην επιφάνεια στο Διαδίκτυο ομοφοβικά σχόλια του ηθοποιού μέσω Twitter στα οποία ο Χαρτ είχε εκφράσει συναισθήματα κατά των γκέι και είχε χρησιμοποιήσει ομοφοβική ορολογία και απαράδεκτες εκφράσεις πριν από μερικά χρόνια.

Σε ένα μήνυμά του το 2011, ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής του κινηματογράφου έγραψε: «Αν ο γιος μου έρθει στο σπίτι και προσπαθήσει να παίξει με το κουκλόσπιτο που έχουν οι κόρες μου, θα το σπάσω πάνω στο κεφάλι του και θα πω `σταμάτα το αυτό γκέι`». Σε άλλο μήνυμα το 2010 ο Χαρτ σχολιάζει τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι «μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ